Sigep 2021 vindt volledig online plaats

28 januari 2021 Redactie Vakblad IJs Angelique Bosman

De bekende ijsbeurs Sigep vindt dit jaar volledig online plaats. De coronapandemie en de daarmee gepaard gaande maatregelen maken het niet mogelijk om een 'fysieke beurs' te organiseren. Sigep Exp The Digital Experience is online te volgen van 15 tot en met 17 maart.

De organisatie van Sigep, Italian Exhibition Group, zette langere tijd in op een combinatie. Drie dagen een gewone fysieke beurs en twee dagen digitaal. De maatregelen die de overheid heeft genomen in de strijd tegen het coronavirus maken het onmogelijk om in het eerste kwartaal van 2021 een fysieke beurs te organiseren. De markt heeft daarom de voorkeur uit gesproken voor een online editie. In 2022 wordt Sigep weer de bekende fysieke beurs. De 2022-editie staat gepland voor 22 tot en met 26 januari in Rimini.

Online event

Sigep Exp The Digital Experience biedt een online platform voor ambachtelijk ijs, patisserie, bakkerij en koffie. Exposanten presenteren hun nieuwe producten en de laatste trens worden getoond. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de mogelijkheden van de digitale verkoop en duurzaamheid. Daarnaast vinden er verschillende workshops plaats.

Themadagen

Naast deze digitale editie komt de Italian Exhibition Group met verschillende themadagen in de maanden maart tot en met december. Zo wil de organisatie de periode naar de volgende fysieke editie van Sigep in januari 2022 overbruggen.

NB Het nieuwe nummer van Vakblad IJs 53-2021 (verschijnt 29 januari) was al naar de drukker voordat dit nieuws bekend werd gemaakt. Daarom staat in het vakblad nog de gecombineerde editie (drie dagen beurs en twee dagen online event).

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?