Sibrich Bakker wint Gouden Gard 2019

Gouden Gard 2019_1

Sibrich Bakker is de trotse winnaar van de Gouden Gard 2019. Zij maakte met haar presentatie van een Vintage Circus de meeste indruk op de jury.  Aan de wedstrijd deden dinsdag 8 oktober negen kandidaten mee.

De Zilveren Gard ging naar Richard van Dijk met zijn Sixties-tafel en Nathalie Manintveld won de Bronzen Gard. Zij had een presentatie met als thema Azteken gemaakt. Milou Jansen won de social-media-prijs. Van de 1518 stemmen die waren uitgebracht, waren er ruim 400 voor haar.

Naast de wedstrijd om de Gouden Gard, die al weer voor de zesde keer in het Miele Experience Center in Vianen plaatsvond, deden er ook 23 kandidaten mee aan de Talentenprijs. Zij moesten een desserttaartje maken met als thema ‘Comic and Cartoons’. Winnaar was Mathyn Vos met een prachtig Batman-taartje. De tweede prijs ging naar Nicole van den Hurk en Nick Kraakman won de derde prijs.

Traditiegetrouw reikte Bakkers in bedrijf de Consumentenprijs uit. Deze ging naar Nick Kraakman, die een schitterend taartje op basis van ‘Walt Disneys sketchbook’ had gemaakt.

De volgende Gouden Gard vindt plaats op dinsdag 13 oktober 2020. Zet deze datum alvast in uw agenda!

In de komende editie van Bakkers in bedrijf leest u meer over de wedstrijd en de mooie creaties. Bakkers in bedrijf 9-2019 verschijnt 1 november. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af.

 

Lees ook
De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

Door de populariteit van sociale media is iedere ondernemer één klik verwijderd van zijn doelgroep. Drie versondernemers, een foodblogger en een culinair fotograaf vertellen hoe je met de juiste beelden de aandacht grijpt van de vluchtige consument.

8 jaar Bakery Institute

8 jaar Bakery Institute

860 raampjes, 250 carrièreswitchers die een negenweekse opleiding volgden en inmiddels al bijna 30 bakkerijen van oud-studenten. Bakery Institute bestaat acht jaar en dat mag gevierd worden. Acht keer over verleden, heden en toekomst.

De tijd verstrijken voor een goede staaf

De tijd verstrijken voor een goede staaf

Met de feestdagen voor de deur stijgt de vraag naar banket- en amandelstaven. Ik zou aan een keurmeester willen vragen wat maakt een goede banketstaaf en wat ziet hij niet altijd goed gaan?

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...