Sibrich Bakker wint Gouden Gard 2019

Gouden Gard 2019_1

Sibrich Bakker is de trotse winnaar van de Gouden Gard 2019. Zij maakte met haar presentatie van een Vintage Circus de meeste indruk op de jury.  Aan de wedstrijd deden dinsdag 8 oktober negen kandidaten mee.

De Zilveren Gard ging naar Richard van Dijk met zijn Sixties-tafel en Nathalie Manintveld won de Bronzen Gard. Zij had een presentatie met als thema Azteken gemaakt. Milou Jansen won de social-media-prijs. Van de 1518 stemmen die waren uitgebracht, waren er ruim 400 voor haar.

Naast de wedstrijd om de Gouden Gard, die al weer voor de zesde keer in het Miele Experience Center in Vianen plaatsvond, deden er ook 23 kandidaten mee aan de Talentenprijs. Zij moesten een desserttaartje maken met als thema ‘Comic and Cartoons’. Winnaar was Mathyn Vos met een prachtig Batman-taartje. De tweede prijs ging naar Nicole van den Hurk en Nick Kraakman won de derde prijs.

Traditiegetrouw reikte Bakkers in bedrijf de Consumentenprijs uit. Deze ging naar Nick Kraakman, die een schitterend taartje op basis van ‘Walt Disneys sketchbook’ had gemaakt.

De volgende Gouden Gard vindt plaats op dinsdag 13 oktober 2020. Zet deze datum alvast in uw agenda!

In de komende editie van Bakkers in bedrijf leest u meer over de wedstrijd en de mooie creaties. Bakkers in bedrijf 9-2019 verschijnt 1 november. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af.

 

Lees ook
Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

In veel huishoudens komt er met de feestdagen een (dessert)taart op tafel te staan. Deze worden vooral met het oog gekocht. Decoratie is belangrijk. Bakkers in bedrijf geeft tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein.

Concurrent of collega?

Concurrent of collega?

Industrie en ambacht worden vaak neergezet als twee uitersten die niet met elkaar verenigbaar zijn. In verschillende branches zijn dan ook al vele notities geschreven om aan te tonen waar het verschil tussen de twee zit. Toch wringt het, en daarom keek ik de definitie van industrie er nog eens op na.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij werkt samen met 100% NL

Stichting Ambachtelijke Bakkerij werkt samen met 100% NL

De decembermaand is een van de belangrijkste maanden voor de ambachtelijke bakker. Veel klanten in de winkel voor lekkernijen voor Sinterklaar, kerst en Oud- en nieuw. Daarom organiseert Stichting Ambachtelijke Bakkerij samen met 100% NL een landelijke chocoladeletteractie en oliebollenactie waarbij de ambachtelijke bakker dagelijks op de radio te horen...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...