Sibrich Bakker wint Gouden Gard 2019

Gouden Gard 2019_1

Sibrich Bakker is de trotse winnaar van de Gouden Gard 2019. Zij maakte met haar presentatie van een Vintage Circus de meeste indruk op de jury.  Aan de wedstrijd deden dinsdag 8 oktober negen kandidaten mee.

De Zilveren Gard ging naar Richard van Dijk met zijn Sixties-tafel en Nathalie Manintveld won de Bronzen Gard. Zij had een presentatie met als thema Azteken gemaakt. Milou Jansen won de social-media-prijs. Van de 1518 stemmen die waren uitgebracht, waren er ruim 400 voor haar.

Naast de wedstrijd om de Gouden Gard, die al weer voor de zesde keer in het Miele Experience Center in Vianen plaatsvond, deden er ook 23 kandidaten mee aan de Talentenprijs. Zij moesten een desserttaartje maken met als thema ‘Comic and Cartoons’. Winnaar was Mathyn Vos met een prachtig Batman-taartje. De tweede prijs ging naar Nicole van den Hurk en Nick Kraakman won de derde prijs.

Traditiegetrouw reikte Bakkers in bedrijf de Consumentenprijs uit. Deze ging naar Nick Kraakman, die een schitterend taartje op basis van ‘Walt Disneys sketchbook’ had gemaakt.

De volgende Gouden Gard vindt plaats op dinsdag 13 oktober 2020. Zet deze datum alvast in uw agenda!

In de komende editie van Bakkers in bedrijf leest u meer over de wedstrijd en de mooie creaties. Bakkers in bedrijf 9-2019 verschijnt 1 november. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af.

 

Lees ook
Durf te kiezen - bereid je voor op Bakkersvak

Durf te kiezen - bereid je voor op Bakkersvak

Bakkersvak betekent handen schudden, kennis maken en oude bekenden weerzien. Maar het betekent ook: drie dagen kennis opdoen. Van demo’s van het Nederlands PatisserieTeam tot tips over minder weggooien, Bakkersvak 2020 biedt een uitgebreid programma met als thema ‘Durf te kiezen’. Voor welke programma-onderdelen kies jij?

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Wie bakkerij Mama van bakker Karel Goudsblom binnenstapt, staat ook meteen in de ruimte waar het deeg wordt gedraaid en de broden worden gebakken. De bakker in Zwanenburg is van huis uit beeldend kunstenaar. De visie die hij als kunstenaar heeft zet hij ook door in zijn bakkerij. “Mensen verbinden, dat is en blijft mijn voornaamste drijfveer.”

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Op Bakkersvak en IJs-Vak presenteert Valmar Nederland drie nieuwe Ifi producten voor het presenteren van ijs, gebak en patisserie. Namelijk zijn de Pivot, de Milia en de Al Volo.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...