SIAL presenteert de toekomst van food

SIAL_Bakkers in bedrijf

Eens in de twee jaar draait alles bij SIAL – de grootste foodbeurs van de wereld – vijf dagen lang om innovaties. De beurs biedt met het Future Lab, de Innovation Awards en Alter’Native Foods veel inspiratie voor mensen die met voeding hun brood verdienen. Op het gebied van brood was er één innovatie te zien: ‘Eat the ball, bread of a new generation'.

Bakkerij innovatie

Eat the ball, bread of a new generation' is een Oostenrijkse uitvinding waarbij brood met langzame garing op lage temperatuur in de vorm van verschillende ballen wordt gebakken. Het resultaat is luchtig (wit)brood, met of zonder vulling.

Consumententrends

SIAL liet misschien niet de meest bijzondere ontwikkelingen op bakkerijgebied zien, maar de beurs leerde de bezoekers wel om te blijven nadenken over de belangrijkste consumententrends. “Consumenten bepalen hun keuzes voor eten steeds vaker aan de hand van vier punten" vertelt Sophie de Reynal, directeur marketing van onderzoeksbureau Nutri Marketing. "Smaak, dierenleed, duurzaamheid en gezondheid. In die volgorde. De verwachting is dat het percentage consumenten dat die vier criteria hanteert, zal groeien." Onderzoek laat zien 23 procent van de wereld bevolking flexitariër is.

Productaanbod SIAL

Het productaanbod op SIAL laat zien dat de voedingswereld al volop bezig is met deze ontwikkelingen. Start-ups uit de hele wereld presenteerden in het Future Lab hun nieuwe ideeën zoals fruitsappen met algen, vleesvervangers van tarwe en kikkererwten, pasta met meer vezels, cakedeeg van groenten en pannenkoeken met gevriesdroogde groenten.

Veel van de producten op SIAL werden gekenmerkt door toegevoegde vezels, vitaminen, probiotica, de vervanging van suiker door alternatieven zoals honing of agave, minder dierlijke ingrediënten, meer proteïne, geen palmolie, geen kleurstoffen, minder calorieën. Innovaties waar ook de bakker mee aan de slag kan!

Meer weten over de innovaties op SIAL? Lees dan het complete artikel in Bakkers in bedrijf, editie 9-2018. Dit nummer verschijnt 2 november. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefexemplaren aan. 

 

Lees ook
Duurzame chocolade tijdens Chocoa 2019

Duurzame chocolade tijdens Chocoa 2019

Deze week, op 20 februari, Chocoa 2019 van start. Tijdens deze zevende editie staat de Beurs van Berlage vijf dagen lang in het teken van chocolade. Bezoekers maken kennis met de hele keten en kiezen de beste 'hot chocolate' van de wereld. Chocoa duurt tot en met 24 februari.  20, 21 en 22 februari staan in het teken van beurs, congres en seminars,...

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

Op Bakkersvak 2019 vindt voor het eerst de IJsVak-wedstrijd de Gouden IJsspatel plaats. Dit gebeurt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum. Op dinsdag 12 maart gaan ijsbereiders de strijd met elkaar aan. De presentatie is in handen van tv-presentatrice Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep MAX. De ambachtelijke ijsbereider kon al...

Vakmanschap, de beste grondstoffen en een duurzaam proces

Vakmanschap, de beste grondstoffen en een duurzaam proces

Het Genootschap voor de Bakkerij bestaat tachtig jaar en koos een mooi thema om dat te vieren: Grip op Grondstoffen. De eerste bijeenkomst van het jaar vond plaats bij Bakkerij van Vessem van Jos Huijbregts in Haarlem. Een uitgesproken keuze, want een bakker met een duidelijke mening: “Wij zijn in de afgelopen jaren door grondstoffenleveranciers...

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...