Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Vanwege de coronamaatregelen ging de eindpresentatie van de afgestudeerde patissiers van het Summa College in Eindhoven niet door. Dankzij Arthur en Doris de Rouw zijn de showstukken van vijf van deze eindexamenstudenten toch te bewonderen. In de etalage van patisserie De Rouw staan de chocolade showstukken waar de vijf studenten maanden mee bezig zijn geweest.          

De vijf eindexamenstudenten liepen de afgelopen tijd stage De Rouw. Arthur de Rouw: “Stuk voor stuk hebben we ze zien groeien tot volwaardige patissiers. Er zijn ware kunstenaars bij, indrukwekkend! De eindpresentatie van hun showstukken dient een feestje voor leerlingen, docenten en ouders te zijn. Dat valt nu weg. Daarom zijn we blij, onze leerlingen dit alternatief te kunnen bieden. Leuk ook voor onze klanten om dit vakmanschap te kunnen bewonderen”

De showstukken

Femke en Kelsey_Patisserie de Rouw

Femke (19) heeft gekozen voor het thema bloemen, “omdat ik daar altijd met mijn opa mee bezig was”. Ze is erg tevreden met het eindresultaat, mede dankzij de hulp van Patisserie De Rouw. Kelsey (19) heeft een showstuk gemaakt op het thema Persoonlijke Verzorging, met onderdelen van fashion, verzorging, sport en gezonde voeding. Doordat ze een geslaagd showstuk heeft kunnen maken, weet ze nu zeker dat ze de juiste beroepskeuze heeft gemaakt.

Anique en Else_Patisserie de Rouw
Anique (23) heeft zich laten inspireren door de jungle. “Om de structuur van een boomstam na te bootsen heb ik in chocolade de jaarringen uitgekerfd. Deze daarna opgevuld met pure chocolade en de overtollige chocolade weggehaald. Dankzij de tweejarige stage bij De Rouw ben ik daar goed in geslaagd.” Else (20) heeft ‘At the circus’ als thema, omdat zij tot haar 18e heeft opgetreden bij het Jeugdcircus Il Grigio in Haaren. Haar sierwerkstuk is gebaseerd op de productie Carrousel uit 2008.

Ryemma_Patisserie de Rouw
Ryemma (31) heeft een kunstachtergrond en houdt zich bezig met het maken van tekenfilms. Haar thema is Princess Mononoke, de iconische animatiefilm van Studio Ghibli. Centraal figuur is wolfgodin Mora met op haar rug de geadopteerde mensendochter Mononoke. Met uiteenlopende technieken als vormen gieten, snijden, boetseren, uitrollen, airbrushen en handschilderen met cacaoboter is het haar perfect gelukt de wolvin weer te geven.  

Lees ook
Meer verdieping dankzij het meesterschap

Meer verdieping dankzij het meesterschap

IJs zit in het DNA van banketbakkerszoon Piet Tamminga. Sinds voorjaar 2019 mag hij zich SVH Meesterijsbereider noemen. In Puur Tamminga in Veenendaal combineert hij de verkoop van ijs met pastisserie en chocolade. Duurzaamheid is daarbij de rode draad. De meestertitel geeft hem vleugels. “Ik ben nog meer met het vak bezig.”

Zeven dagen per week gebak, chocolade en ijs - Luuk Schaper is jong, doelgericht  en ambitieus

Zeven dagen per week gebak, chocolade en ijs - Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met zijn passie aan de slag kon, koos hij ervoor om naar België te gaan. Daar kon hij namelijk direct de kneepjes van het vak leren. Nu, op zijn twintigste, heeft hij zijn eigen zaak.

‘Ik heb gigantisch veel geleerd’

‘Ik heb gigantisch veel geleerd’

Zijn snuffelstage liep Nick Kraakman (18) bij een achteroom met een eigen banketbakkerij. Dat beviel dusdanig goed dat hij zich inschreef voor de bakkersopleiding. Nu zit hij in het laatste jaar van die opleiding, won hij afgelopen jaar de consumentenprijs van de talentenprijs bij de Gouden Gard en werkt hij bij Spataro.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...