Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Vanwege de coronamaatregelen ging de eindpresentatie van de afgestudeerde patissiers van het Summa College in Eindhoven niet door. Dankzij Arthur en Doris de Rouw zijn de showstukken van vijf van deze eindexamenstudenten toch te bewonderen. In de etalage van patisserie De Rouw staan de chocolade showstukken waar de vijf studenten maanden mee bezig zijn geweest.          

De vijf eindexamenstudenten liepen de afgelopen tijd stage De Rouw. Arthur de Rouw: “Stuk voor stuk hebben we ze zien groeien tot volwaardige patissiers. Er zijn ware kunstenaars bij, indrukwekkend! De eindpresentatie van hun showstukken dient een feestje voor leerlingen, docenten en ouders te zijn. Dat valt nu weg. Daarom zijn we blij, onze leerlingen dit alternatief te kunnen bieden. Leuk ook voor onze klanten om dit vakmanschap te kunnen bewonderen”

De showstukken

Femke en Kelsey_Patisserie de Rouw

Femke (19) heeft gekozen voor het thema bloemen, “omdat ik daar altijd met mijn opa mee bezig was”. Ze is erg tevreden met het eindresultaat, mede dankzij de hulp van Patisserie De Rouw. Kelsey (19) heeft een showstuk gemaakt op het thema Persoonlijke Verzorging, met onderdelen van fashion, verzorging, sport en gezonde voeding. Doordat ze een geslaagd showstuk heeft kunnen maken, weet ze nu zeker dat ze de juiste beroepskeuze heeft gemaakt.

Anique en Else_Patisserie de Rouw
Anique (23) heeft zich laten inspireren door de jungle. “Om de structuur van een boomstam na te bootsen heb ik in chocolade de jaarringen uitgekerfd. Deze daarna opgevuld met pure chocolade en de overtollige chocolade weggehaald. Dankzij de tweejarige stage bij De Rouw ben ik daar goed in geslaagd.” Else (20) heeft ‘At the circus’ als thema, omdat zij tot haar 18e heeft opgetreden bij het Jeugdcircus Il Grigio in Haaren. Haar sierwerkstuk is gebaseerd op de productie Carrousel uit 2008.

Ryemma_Patisserie de Rouw
Ryemma (31) heeft een kunstachtergrond en houdt zich bezig met het maken van tekenfilms. Haar thema is Princess Mononoke, de iconische animatiefilm van Studio Ghibli. Centraal figuur is wolfgodin Mora met op haar rug de geadopteerde mensendochter Mononoke. Met uiteenlopende technieken als vormen gieten, snijden, boetseren, uitrollen, airbrushen en handschilderen met cacaoboter is het haar perfect gelukt de wolvin weer te geven.  

Lees ook
Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

De opleidingen van Bakery Institute zijn vanaf augustus opgenomen in het SVH Register Erkende Horecaopleidingen. Voor de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zijn het de eerste opleidingen van buiten de horeca die branche-erkend worden.

Drie vragen aan Patissier Frank Haasnoot

Drie vragen aan Patissier Frank Haasnoot

Patissier Frank Haasnoot is wereldwijd bekend. Zijn Instagram heeft 314.000 volgers en hij geeft masterclasses van Singapore tot Moskou en van Casablanca tot Mumbai. Sinds een paar maanden woont hij weer in Nederland. “Een product ontwikkelen blijft het allerleukst.”

Everyone Can Bake

Everyone Can Bake

De veelgeprezen patissier Dominique Ansel deelt in dit boek zijn waterdichte recepten voor taarten, cakes, jam, botercrème en meer ‘bouwstenen’ om te mixen in je eigen creaties. De componenten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt; van bodems tot koekjes en crumbles. Ansel deelt deze recepten voor het eerst.

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Je gaat aan de slag als allround broodbakker waarbij je naast alle reguliere werkzaamheden ook ondersteunt in het aansturen van de bakkers. Hierbij...

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...