Servais Tielman opent patisseriezaak en ijssalon Smullies Maastricht

Smullies Maastricht persbericht

Beeld: Smullies Maastricht

Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You opende 10 maart met zijn compagnons de patisseriezaak en ijssalon Smullies in Maastricht. In mei 2022 opent de tweede vestiging in de nieuwe Foodchurch in de Maastrichtse Boschstraat.

Smullies is ontstaan vanuit een idee van Jonathan van Kleij, die tijdens zijn studie aan de Hotel Management School Maastricht bij het restaurant Beluga Loves You (BLY) werkte. Zijn liefde voor de Big Boy Macaron van BLY leidde tot het opzetten van een macaronwinkel als businesscase voor zijn eindscriptie. Servais en Stephanie Tielman waren enthousiast en toen Loes Cordewener - de partner van financieel adviseur van de BLY-groep Guido Mulder - aangaf graag een ijswinkel te willen openen, was Smullies geboren.

Opening

“Sinds de opening hebben we een vliegende start gemaakt met veel enthousiaste reacties en rijen voor de deur. Naast de befaamde Big Boy Macaron waar het allemaal mee begonnen is, is er een keur aan patisserie zoals eclairs, madeleines, luxe gebak, taarten en bonbons”, zegt Servais Tielman in een persbericht. “De dagelijkse leiding van Smullies is in handen van Jonathan van Kleij en Loes Cordewener. Mijn focus blijft bij mijn restaurants. Bij Smullies zorg ik voor de culinaire inbreng, zoals het bedenken van smaken en creëren van nieuwe lekkernijen. Dat doe ik samen met de chef-patissier van Smullies, Carlo Lennarts.”

IJsassortiment

Het ijsassortiment van Smullies biedt rond de 20 smaken. Dat zijn traditionele smaken, maar ook wisselende specials. “We werken samen met ijsmeester Eric Gadema. Hij brengt zijn expertise in, bedenkt samen met Servais de smaken van onze specials en zorgt voor de ijsproductie”, vertelt Jonathan van Kleij. Daarnaast schenkt Smullies verschillende koffiespecials. Binnenkort beschikt de winkel ook over een ijsfiets, waarmee buitenshuis ijs verkocht kan worden.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers hebben het moeilijk door de torenhoge energierekeningen, toegenomen kosten voor grondstoffen en inflatie. Wat gebeurde er de afgelopen week? Een greep uit de media.

‘Het meeste leer je toch in de praktijk’

‘Het meeste leer je toch in de praktijk’

Kimberley Idsinga (23) deed al veel werkervaring op bij patisserie Soetenso, maar ze heeft grote ambities: de patisserie opzetten in het restaurant van haar zus en zwager.

Spataro blijft groots dromen

Spataro blijft groots dromen

Menno Spataro opende onlangs een tweede winkel. Plus: zo’n vier maanden geleden werd een nieuwe productie-locatie in gebruik genomen. De jonge ondernemers, Menno runt de zaak met zijn partner Gerolt Tonkes, willen verder groeien. Maar nu is het tijd voor stabilisatie.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief