Scholieren bezoeken Royal Steensma

13 oktober 2016

FRANEKER - Scholieren bezoeken de fabriek van Steensma in Franeker. Tijdens de rondleiding komen zij van alles te weten over de producten en processen van binnenkomst tot aan vertrek. Royal Steensma een familiebedrijf  gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige ingrediënten en smaakvolle halffabricaten voor de retail-, brood-, banket-, chocolade- en ijsindustrie.

Week van de Levensmiddelenindustrie

De rondleiding is onderdeel van de Week van de Levensmiddelenindustrie. Circa 30 levensmiddelenfabrikanten uit de regio’s Rijnmond, Midden- en Noord Nederland openen van 7 t/m 11 november 2016 hun deuren voor VMBO- en HAVO scholieren tijdens de week van de levensmiddelenindustrie.

Kennis maken

Door middel van een bedrijfsbezoek kunnen jongeren op een laagdrempelige manier kennis maken met de diverse arbeidskansen die de sector biedt. Doel is om jongeren te stimuleren een technische of technologische vervolgopleiding richting de levensmiddelenindustrie te kiezen. Daarnaast kunnen de scholieren een prijs winnen door mee te doen aan een vlog-competitie.

Altijd op de hoogte blijven?