Schepers prolongeert titels Beste desembrood

4 juni 2024 Echte Bakkersgilde
Na de winst in 2023 maakt Herman Schepers, De Echte Bakker wederom het beste desembrood. De vakjury kende de bakker uit Sleen zowel de titel ‘Beste desembrood van Nederland’ als ‘Beste gevulde desembrood van Nederland’ toe.

In Wageningen vond op vrijdag 31 mei de keuring plaats van de desemboden voor deze vakwedstrijd van het Echte Bakkersgilde. Technisch adviseur Marco van Scheijndel en Hans Som, voorman en teamcoach van het Boulangerieteam keurden alle inzendingen en maakten de winnaars bekend. Herman Schepers, De Echte Bakker ging er met beide titels vandoor. Ze behaalden goud met hun desembrood én hun desembrood gevuld met oude kaas, spek en bosui. Daarmee prolongeren ze de titels van vorig jaar. Roy Schepers nam nuchter als altijd de felicitaties en de complimenten van Hans Som in ontvangst.

Nijkamp uit Holten pakte in beide categorieën het zilver. Ingrid Nijkamp nam de honneurs waar voor Martin. “Hoeveel prijzen je ook krijgt, het went nooit, het is altijd een hele klus en ik ben heel trots,” liet ze weten. De derde plaats in de categorie Desembrood ging naar Jorink, De Echte Bakker uit Raalte. José Jorink hoorde samen met zoon Sem het goede nieuws. Sem vertelde dat hij de inzending samen met z’n vader Patrick had gemaakt. “Patrick viel al eerder in de prijzen en zo gaat het vakmanschap over van vader op zoon”, aldus het Echter Bakkersgilde. En in de categorie gevuld Desembrood behaalde Bergerslag uit Staphorst de derde plaats. Roelof Mulder van Bergerslag reageerde blij en een beetje verbaasd: “Onze bakker had bijna de inzending niet mee willen sturen want er waren problemen met de oven vanmorgen. Maar ik ga hem meteen bellen.”

Desembroodkeuring

De Desembroodkeuring werd voor de negende keer georganiseerd in samenwerking met GildePartner en desemspecialist Puratos. Zoals elk jaar werden de spelregels voor de keuring vastgesteld, met daarin opgenomen op welke criteria de broden zouden worden gekeurd. Desembrood is al een enige tijd een populair product bij de Echte Bakkers, maar ook zeker consumenten zijn fan; vernieuwing kan daarom ook geen kwaad. Van Scheijndel: “Kaas blijft populair en daar kunnen we ook van blijven eten, maar we proefden dit jaar ook vernieuwende en gedurfde smaken zoals rode kool-appel en Chinese groenten-chilisaus.”

De winnaars ontvingen meerdere promotiematerialen vanuit het Echte Bakkersgilde, de DesemAward inclusief een bijbehorende grondstoffen cheque ontvingen de winnaars van GildePartner Puratos. Hiermee kunnen ze hun desembroden nog meer onder de aandacht brengen.

Bergerslag uit Staphorst behaalt de derde plaats categorie gevuld Desembrood (© Echte Bakkersgilde)
Nijkamp uit Holten pakte in beide categorieën het zilver (© Echte Bakkersgilde)
Herman Schepers, De Echte Bakker wint zowel ‘Beste desembrood van Nederland’ als ‘Beste gevulde desembrood van Nederland’. (© Echte Bakkersgilde)
De derde plaats in de categorie Desembrood ging naar Jorink, De Echte Bakker uit Raalte. (© Echte Bakkersgilde)
 
 

Altijd op de hoogte blijven?