Samenwerking Plus Supermarkten en Bufkes

20 mei 2021 Redactie Food
V.l.n.r. Charles Sampers, Danny Rosenboom en Ruben Paulissen (foto: Bufkes)

Plus Supermarkten en broodjesketen Bufkes gaan samenwerken. Bij twee supermarkten van Plus kunnen klanten terecht voor de Bufkes broodjes. De eerste testlocatie opent bij Plus Danny Rosenboom in Hoensbroek. Medio september opent de tweede locatie bij Plus Dennis Van Moorsel in Budel.

Van Melik Foodgroep, moederbedrijf van Bufkes, en Plus Supermarkten zijn geen onbekenden van elkaar. “Als leverancier kennen we de visie van Plus vrij goed”, vertelt Charles Sampers. Plus is, net zoals een aantal andere retailers, op zoek naar verbreding van de dienstverlening voor hun klanten. Het aanbieden van etenswaren ‘on the go’ speelt daar een belangrijke rol in. “Het uitbaten van een horeca-unit is echt een andere tak van sport”, aldus de directeur van Bufkes.

De franchiseorganisatie met zo’n 40 vestigingen bestaat in 2021 25 jaar. Beide locaties bij de supermarkt werken volgens het Bufkes Express concept. Dit betekent dat het assortiment beperkter is dan bij de restaurants. 

Samenwerking

Een samenwerking tussen Plus en Bufkes past binnen de strategie van Bufkes om zich te vestigen op locaties met veel passanten. "Je zou een Bufkes Express kunnen zien als afdeling binnen je supermarkt waarmee je de consument enerzijds kan verleiden tot een extra aankoop en anderzijds extra van dienst kan zijn door een completer assortiment te leveren. Bovendien is het rendement van een Bufkes Express shop in shop zeker niet onaardig", licht Charles toe.

In het verleden vonden er al gesprekken plaats tussen Plus en Bufkes maar toen bleek het niet het juiste moment. De samenwerking loopt in elk geval twee jaar jaar als test. Daarna maken beide partijen de balans op en bespreken hoe een mogelijke verdere samenwerking er uit kan te zien. 

Altijd op de hoogte blijven?