Samenwerking maakt brood duurzamer
DUURZAAMHEID | Supermarktketen Delhaize, La Lorraine Bakery Group en landbouwconcern Arvesta werken sinds kort samen om zo duurzaam mogelijk brood te produceren en te verkopen. Dit lukt al met de eerste oogst sinds de samenwerking.
In België werken supermarktketen Delhaize en La Lorraine Bakery Group sinds kort samen met landbouwconcern Arvesta. Het doel van de samenwerking is het verduurzamen van de productie en verkoop van brood. Van de eerste drieduizend ton tarwe die tijdens de samenwerking is geoogst, is de CO2-voetafdruk meer dan de helft lager dan conventioneel geteelde tarwe.
De verduurzaming wordt bereikt met regeneratieve landbouw. Hiertoe helpt Arvesta landbouwers bij het kiezen van meer natuurlijke meststoffen en bodembedekkers, het minimaliseren van grondbewerking en het vaker toepassen van gewasrotatie.
Omdat de omschakeling naar regeneratieve landbouw tot hogere kosten voor de boeren leidt, regelen de drie samenwerkende partijen een vergoeding om hen te stimuleren de overstap te maken.
Bron: Arvesta