Samenwerking Dutch Pastry Team en Andros Chef

Dutch Pastry Team en Andros chef

Het Dutch Pastry Team maakt bekend dat de bestaande samenwerking met IJswinkel.nl is uitgebreid  met een nieuwe partner Andros Chef. Patissier Robin Hoedjes deelt daarom zijn recept Bombe aardbeien.

Andros Chef verwerkt fruit. Het Franse bedrijf produceert onder andere jams en fruitpurees die patissiers en ijsbereiders kunnen gebruiken voor hun producten. Het Dutch Pastry Team hoopt door de samenwerking met Andros Chef "nog meer mooie recepten uit te kunnen werken, te delen en hiermee te kunnen inspireren." Met als eerste het recept van Robin Hoedjes.

Recept Bombe Aardbeien

Frambozen Feuilettine

Ingrediënten

  • 110 gr Rice crispie
  • 80 gr Feuilletine
  • 10 gr Olie
  • 350 gr Witte Chocolade
  • 10 gr Frambozenpoeder
    Poeder kleurstof rood

Bereiding

  1. verwarm de witte chocolade en olie tot 45°C
  2. voeg de frambozenpoeder en de kleurstof toe
  3. voeg de feuilletine en de rice crispie toe
  4. rol uit tussen plastic

Amandel Biscuit

Ingrediënten

  • 260 gr Eidooiers
  • 135 gr Melis suiker
  • 90 gr Fijne Amandelen
  • 84 gr Patent bloem
  • 260 gr Eiwit
  • 135 gr Melis Suiker
  • 70 gr Boter

Bereiding

  1. klop de eiwit met de suiker luchtig
  2. meng de eidooiers met de suiker en de fijne amandelen
  3. voeg de bloem en de cacaopoeder toe
  4. spatel de gesmolten boter door het beslag

Vanille Anglaise

Ingrediënten

  • 69 gr Melk
  • 104 gr Room
  • 28 gr Eidooier
  • 1 gr Vanille (gram)
  • 16 gr Suiker
  • 2 gr Gelatine
  • 8 gr Water (wellen)
  • 74 gr Witte Chocolade

Bereiding

  1. kook de melk, room en vanille
  2. eidooiers en suiker toevoegen binden op 85°C
  3. gewelde gelatine toevoegen en opvolgend de witte chocolade
  4. homogeniseer met de staafmixer

Aardbeien Mousse

Ingrediënten

  • 197 gr Aardbeienpuree
  • 66 gr Frambozenpuree
  • 32 gr Suiker
  • 26 gr  Eiwit
  • 230 gr Slagroom
  • 8 gr Gelatine
  • 42 gr Water (wellen)

Bereiding

  1. gelatine laten wellen
  2. eiwit en suiker luchtig kloppen
  3. puree 20°C en mengen met de luchtige eiwit en de luchtige slagroom

Vanille gelei

Ingrediënten 

  • 250 gr Water
  • 17 gr Limoen puree
  • 134 gr Suiker
  • 67 gr Glucose
  • 33 gr Vipec S. (pectine)

Bereiding

  1. water,suiker,limoen, glucose koken
  2. Vipec S. toevoegen en nogmaals goed koken

Recept bombe aardbeien_Robin Hoedjes

 

Lees ook
Circulaire sinaasappelschillen

Circulaire sinaasappelschillen

Sinds kort werkt orangeadeproducent Royal Steensma samen met sinaasappelschillenstart-up PeelPioneers. Dat scheelt jaarlijks 1 miljoen transportkilometers én de producten zijn verser dan ooit.

Recept: Ambachtelijke croissants

Recept: Ambachtelijke croissants

Er zijn niet zoveel bakkers die hun croissants – van oorsprong een Weens broodje dat zijn huidige vorm kreeg in het Parijs van de negentiende eeuw – nog zelf maken, maar Renske Huyben doet dat wel, met veel plezier.

Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Laat je verrassen door de heerlijke smaaksensatie van deze bonkies. De smaak van desem en kaas vullen elkaar heel goed aan. Deze hartige versie van desembrood is geschikt voor vele gelegenheden.