Samenwerking Dutch Pastry Team en Andros Chef

Dutch Pastry Team en Andros chef

Het Dutch Pastry Team maakt bekend dat de bestaande samenwerking met IJswinkel.nl is uitgebreid  met een nieuwe partner Andros Chef. Patissier Robin Hoedjes deelt daarom zijn recept Bombe aardbeien.

Andros Chef verwerkt fruit. Het Franse bedrijf produceert onder andere jams en fruitpurees die patissiers en ijsbereiders kunnen gebruiken voor hun producten. Het Dutch Pastry Team hoopt door de samenwerking met Andros Chef "nog meer mooie recepten uit te kunnen werken, te delen en hiermee te kunnen inspireren." Met als eerste het recept van Robin Hoedjes.

Recept Bombe Aardbeien

Frambozen Feuilettine

Ingrediënten

  • 110 gr Rice crispie
  • 80 gr Feuilletine
  • 10 gr Olie
  • 350 gr Witte Chocolade
  • 10 gr Frambozenpoeder
    Poeder kleurstof rood

Bereiding

  1. verwarm de witte chocolade en olie tot 45°C
  2. voeg de frambozenpoeder en de kleurstof toe
  3. voeg de feuilletine en de rice crispie toe
  4. rol uit tussen plastic

Amandel Biscuit

Ingrediënten

  • 260 gr Eidooiers
  • 135 gr Melis suiker
  • 90 gr Fijne Amandelen
  • 84 gr Patent bloem
  • 260 gr Eiwit
  • 135 gr Melis Suiker
  • 70 gr Boter

Bereiding

  1. klop de eiwit met de suiker luchtig
  2. meng de eidooiers met de suiker en de fijne amandelen
  3. voeg de bloem en de cacaopoeder toe
  4. spatel de gesmolten boter door het beslag

Vanille Anglaise

Ingrediënten

  • 69 gr Melk
  • 104 gr Room
  • 28 gr Eidooier
  • 1 gr Vanille (gram)
  • 16 gr Suiker
  • 2 gr Gelatine
  • 8 gr Water (wellen)
  • 74 gr Witte Chocolade

Bereiding

  1. kook de melk, room en vanille
  2. eidooiers en suiker toevoegen binden op 85°C
  3. gewelde gelatine toevoegen en opvolgend de witte chocolade
  4. homogeniseer met de staafmixer

Aardbeien Mousse

Ingrediënten

  • 197 gr Aardbeienpuree
  • 66 gr Frambozenpuree
  • 32 gr Suiker
  • 26 gr  Eiwit
  • 230 gr Slagroom
  • 8 gr Gelatine
  • 42 gr Water (wellen)

Bereiding

  1. gelatine laten wellen
  2. eiwit en suiker luchtig kloppen
  3. puree 20°C en mengen met de luchtige eiwit en de luchtige slagroom

Vanille gelei

Ingrediënten 

  • 250 gr Water
  • 17 gr Limoen puree
  • 134 gr Suiker
  • 67 gr Glucose
  • 33 gr Vipec S. (pectine)

Bereiding

  1. water,suiker,limoen, glucose koken
  2. Vipec S. toevoegen en nogmaals goed koken

Recept bombe aardbeien_Robin Hoedjes

 

Lees ook
Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Vijf structuren, samengebracht in één gebakje, dat is ‘Pure chocolate’: een krokante bodem, chocoladebiscuit, chocoladecrémeux, chocolademousse en een glaçage gourmand. Je kunt het geheel, afhankelijk van het seizoen, voorzien van een passende decoratie. Deze variant past bij de eindejaarsperiode, maar wees zelf creatief en verras je clientèle met een...

Kleine bakkers van Issa Niemeijer-Brown

Kleine bakkers van Issa Niemeijer-Brown

Na ‘Een boek over brood’ en Patisserie van de bakker’, beide boeken om volwassen (thuis)bakkers te inspireren, heeft Issa Niemeijer-Brown nu een boek voor kinderen uitgebracht.

Desembrood - Met welstuk en decoratie

Desembrood - Met welstuk en decoratie

Dit is een brood wat dagelijks gegeten kan worden als ontbijt, lunch of bij het diner. Door de zaden en granen van tevoren licht te roosteren en daarna te weken in water met karnemelk, krijgt het brood een mooie volle smaak en blijft het langer mals.