Van Sallandse akker direct naar de bakker

bakker jorink

RAALTE - Bakker Jorink uit Raalte werkt met ingrediënten uit de regio. “Wat van dichtbij komt, is lekker, vertrouwd en duurzaam”, aldus José Jorink. “We zijn ons al jaren bewust van onze verantwoordelijkheid als bakker om samen met regionale boeren en telers op te trekken. Hierdoor kunnen we de leefbaarheid binnen onze eigen streek behouden.”

Asperges

Jorink gebruikt de verse asperges van De Weerd uit Raalte voor de aspergequiche. Familie de Weerd begon in Raalte begin jaren ’80 met het telen van vollegrondsgroenten en doet dit met enorm veel passie. Asperges zijn van nature bijzonder gezond. Er is geen andere groente met zoveel vitamines en elementen en gelijktijdig zo weinig calorieën per eenheid. Op 28 en 29 mei organiseert De Weerd een asperge-event vol met activiteiten en proeverijen omtrent de asperge.

Wim Roescher

Kok Wim Roescher is fan van de asperge en werkt ook samen met de bakkers van Jorink om samen heerlijke specialiteiten te ontwikkelen. Wim: “Het is mooi om met lokale ingrediënten lekkere gerechten te maken samen met andere enthousiaste ondernemers”.

Aardbeien

De verse aardbeien die Jorink in producten zoals de aardbeienslofjes verwerkt worden vers geteeld door Ernie van de Kolk uit Dalfsen. Patrick Jorink vertelt: “In de morgen geplukt, daarna direct vers op het gebak. Ik ben zelf ook eens meegegaan met plukken om dit te ervaren. Heel mooi om ook de passie te zien tijdens de aardbeienteelt. Dat geeft ons nóg meer energie om grondstoffen uit eigen regio te betrekken”.

Jorink De Echte Bakker

Jorink is al sinds 1881 een vertrouwde naam in Raalte. Behalve de bekendheid via de broden en het banket kreeg Jorink ook naam toen in 1925 met de verkoop van ijs werd begonnen. Jorink is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde.

Lees ook
Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Bakkerij Beerse heeft zeven winkels in Alkmaar en omgeving. In totaal werken er zo’n zeventig mensen, vaak al tientallen jaren. Wat maakt deze bakker zo’n aantrekkelijke werkgever? Bakkers in bedrijf maakte een rondje langs de verschillende vestigingen. “De onderlinge band is hecht en we mogen trainingen volgen over grondstoffen en leidinggeven.”

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Beko Advies zet met de Beko OmzetBarometer alle gegevens tijdens de coronacrisis op een rijtje. De omzet van bakkerijen die goed bereikbaar zijn groeide in deze periode, terwijl bakkerswinkels in de grote steden, toeristische centra en grote winkelcentra het moeilijk hebben.

Prestige Fruit deelt 600 kilo aardbeien uit aan foodprofessionals

Prestige Fruit deelt 600 kilo aardbeien uit aan foodprofessionals

De coronamaatregelen worden en versoepelt en de horeca mag - onder voorwaarden weliswaar - weer open. Om de horeca-ondernemers een hart onder de riem te steken deelde Prestige Fruit in totaal 600 kilo aardbeien uit onder foodprofessionals.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...