RVO keurt ruim 19.000 TVL-aanvragen goed

23 februari 2021 Redactie Food

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft ruim 19.000 aanvragen van de nieuwe Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) goedgekeurd. Deze ondernemers ontvangen deze week het eerste voorschot.

In de eerste week van de openstelling van nieuwe TVL kwamen 46.605 aanvragen binnen. Dat zijn er volgens RVO bijna evenveel als er afgelopen zomer tijdens de gehele subsidieperiode binnenkwamen. Bij de vorige openstelling van de TVL-regeling, in het laatste kwartaal van 2020, kwamen in de eerste week ruim 26.000 aanvragen binnen. Vanaf 15 februari kunnen ondernemers, die eerder de TVL-regeling gebruikten een aanvraag indienen voor het eerste kwartaal.

Eerder kondigde staatssecretaris Mona Keijzer aan dat de TVL wordt uitgebreid. Nadat deze uitbreiding is verwerkt en goedgekeurd door de Europese Commissie kunnen ook bedrijven met meer dan 250 werknemers een aanvraag doen. Kleine ondernemers met minimaal 1.500 euro vaste lasten per kwartaal kunnen wel alvast een aanvraag doen. RVO verwerkt deze aanvragen zodra de uitbreiding is goedgekeurd. Ondernemers kunnen tot en met 30 april 17.00 uur de TVL-regeling aanvragen.

Bron: RVO

Altijd op de hoogte blijven?