Rudolph van Veen opent Proof Bakery

15 juni 2018

Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen verricht 23 juni om 14.00 de officiële opening van Proof Bakery in Vathorst. De bakkerij is al een maand open. “Nu we de grootste klussen achter de rug hebben, de producten ontwikkeld zijn, het terras begint te lopen en de mensen enthousiast zijn over de beleving in de winkel, kunnen we met vol vertrouwen volledig open gaan. En door de komst van Rudolph van Veen krijgt deze dag een extra bijzonder tintje,” vertelt initiatiefnemer Vicky Littlejohn van Proof Bakery.

Opleidingsbakkerij

Naast winkel en bakery café is het bedrijf ook een opleidingsbakkerij waar de nieuwe ondernemers worden opgeleid. Zij vormen gedurende één jaar het ondernemersteam van Proof Bakery en krijgen hier de ruimte om te experimenteren en ervaring op te doen. Littlejohn: “Zeker deze eerste groep valt met de neus in de boter, want álles is nieuw en moet met elkaar ontdekt worden. De vijf starters - Iris, Joan, Geert, Tarik en Martin - zijn sinds begin mei ook lange dagen aan het werk om alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen zodat we 23 juni een mooi feest kunnen vieren.”

Crowdfunding

De start van Proof Bakery is mede mogelijk gemaakt door crowdfunding. Binnen een paar maanden werd ruim 275.000 euro opgehaald. In de bakkerij staat duurzaamheid en transparantie centraal. De bakkerij is voorzien van de allerbeste machines en een stenen vloeroven die middenin de winkel staat. Zo kunnen bezoekers zien hoe de bakkers de producten bereiden. Dat gebeurt met respect voor het ambacht door het gebruik van lange processen, desem en eerlijke ingrediënten.

Rudolph van Veen

Initiatiefnemer Vicky Littlejohn vroeg Rudolph van Veen met een speciale reden voor de opening. “Tijdens mijn bakkerijopleiding liep ik stage bij Rudolph en hij introduceerde mij in een wereld van de bakkerij die ik nog niet kende. Waar gewerkt wordt vanuit de basisgrondstoffen, waar de liefde voor het vak elke dag voelbaar is, waar je leert van elkaar en waar gestreden wordt voor een betere en gezondere bakkerijsector. Dat idealistische vuurtje is bij Rudolph begonnen en daarom is het geweldig dat hij er op deze feestelijke dag bij kan zijn".

Altijd op de hoogte blijven?