RUBIA Patisserie start actie voor Deventer Ziekenhuis

3 november 2020
Foto: RUBIA Patisserie

Midden in de coronacrisis opende RUBIA Patisserie de deuren in Deventer. Nu start deze nieuwe onderneming een actie voor het Deventer Ziekenhuis. De patisserie vraagt haar gasten om een gebakje te doneren aan de medewerkers van het ziekenhuis.

"Afgelopen weekend zijn wij een actie gestart voor het Deventer Ziekenhuis", vertelt Cynthia van der Giessen , eigenaresse van RUBIA Patisserie. "We vragen onze gasten een gebakje extra af te rekenen en te doneren aan de medewerkers van het Deventer Ziekenhuis. Eind november gaan we dan hopelijk een heleboel gebakjes bij hen brengen! Men kan in de winkel en online doneren, en hoe meer mensen hier van weten hoe beter natuurlijk."

Droom

Cynthia droomde als jong meisje al van een eigen zaak. Nadat ze in Barcelona een patisseriezaak binnenliep, besloot ze dat het een patisserie moest worden. "Ik ben jaren bezig geweest met tekenen, dromen en het ontwikkelen van een concept. Na twee jaar zoeken vond ik dit pand. In maart heb ik patissier Anne Post aangenomen. Zij heeft de expertise en ervaring, want zelf kan ik geen patisserie maken. Nu bedenken we samen nieuwe dingen; onze vakgebieden ondersteunen elkaar."

Coronacrisis

Bij RUBIA Patisserie worden luxe patisserie, nieuwe smaken en bijzondere chocolade tentoongesteld als ware kunstwerkjes. De zaak opende 1 april de deuren, midden in de coronacrisis. "Op 1 januari 2020 kreeg ik de sleutel van dit pand aan de Vleeshouwerstraat", zegt Cynthia. "Na twee jaar zoeken had ik eindelijk een geschikte plek gevonden, in de buurt van allerlei leuke restaurants, midden in het historische centrum van Deventer. Tijdens de verbouwing hoorden we dat de horeca dicht moest vanwege de lockdown. Gelukkig bestaat deze winkel ook uit productie en verkoop, dus besloot ik om toch door te zetten."

Meer weten over RUBIA Patisserie? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 8-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw. 

Altijd op de hoogte blijven?