Royal Steensma vindt drooglocatie in Duitsland

Bakkers in bedrijf_Royal Steensma geconfijte vruchten

Twee weken geleden brandde de drooghal in Franeker van Royal Steensma af. Nu heeft bakkerijgrondstoffenproducent een oplossing gevonden voor het drogen van de geconfijte vruchten wat in deze hal gebeurde. Royal Steensma vond een alternatief bij twee partijen in Duitsland.

Proces

De Duitse drogerijen hebben de productiecapaciteit en –tijd beschikbaar om meteen aan de slag te gaan. Royal Steensma werkte al eerder tot grote tevredenheid met de Duitsers samen. Klanten ondervinden hierdoor, zoals verwacht, geen hinder van de brand die in Franeker woedde.

Een beperkt deel van de vruchten die Royal Steensma confijt – bessen, kersen, schillen van sinaasappel en citroen, ondergaat een droogproces via verschillende technieken. Dat is nodig om het product geschikt te maken voor verwerking in koekjes, muesli, chocolade repen of granola.

Oorzaak

Het onderzoek naar de brand is nog steeds gaande. Experts sluiten brandstichting uit. Gedacht wordt aan een technische grondslag. Het is echter maar de vraag of verder onderzoek antwoord op deze vraag oplevert: de brand was zó hevig dat er weinig mogelijk bewijsmateriaal resteert. Royal Steensma  is inmiddels al begonnen met het herstel van de hal. De eerste schetsen voor nieuwbouw zijn in de maak.

Geraakt

Algemeen directeur Rimmert de Jong vertelt dat hij diep is geraakt door de saamhorigheid die hij binnen het bedrijf treft om samen de schouders eronder te zetten. “Het feit dat we al zó snel een droogoplossing hebben gevonden, is daar een voorbeeld van. Het maakt me nóg trotser op de medewerkers, dan ik al was.”

Hij roemt verder de vele steunbetuigingen  die hij na de brand binnenkreeg, tot op de dag van vandaag. “Het geeft je een warm gevoel als er zoveel mensen met je meeleven. Daar zijn we iedereen erg dankbaar voor. Het geeft ons de moed om voortvarend te werken aan de wederopbouw.”

Lees ook
Macht of gezag

Macht of gezag

In april 2016 luidde de titel van mijn bijdrage aan Bakkers in Bedrijf: ‘Als de baas een hork is.’ Het ging over dominant, op macht gebaseerd gedrag van een ‘leider’ en het effect hiervan op anderen. Het gedrag dat angst en onzekerheid inboezemt, van het type leider dat zich superieur waant. Altijd bezig de ander eronder...

Afgedroogd

Afgedroogd

Mijn marketingmanager bij Wessanen Meel was zijn tijd ver vooruit. Eind jaren tachtig onderzocht hij al ingrediënten als quinoa en introduceerde hij biologisch meel. Om maar wat te noemen. Als je zo’n mentor krijgt, knijp je je handen dicht. Door de tijd heen ontdek je de echte waarde. Hij leerde me, voor ik ergens mee begin, op een A4 te schrijven...

Blij!

Blij!

“Ja, als je hem inklapt, is hij wat groter dan die eerste. Hij is wel lichter en je hangt hem makkelijk aan de muur. Kijk. Zo doe je dat.” Waar dit over gaat? Over kinderwagens. Oké, ik weet niet meer precies, wat hij zei. Dat fantaseer ik hier. Wel hoeveel hij wist te vertellen. Over kinderwagens, autostoeltjes, Isofix, boxen en campingbedjes. Over...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...