Royal Steensma steunt project de Wereldbol

Wereldbol_Royal Steensma

Royal steensma neemt de productie, verkoop en distributie van de Wereldbol bakmix op zich voor het ambachtelijk bakkerij kanaal in Nederland. Eigenaar Alfred Bruin tekende hiervoor 9 september een contract met De Wereldbol en met The Hunger Project.

De Wereldbol is een ambachtelijk desembrood, met een licht groene kleur en een hoge voedzaamheid door toegevoegde groente-eiwitten. En met zonnebloempitten, rozemarijn, basilicum en oregano. Bakkerijen kopen een bakmix en de bijbehorende ouwels (meegebakken, eetbare labels). Het is een idee van ondernemer Kees Klomp en bakker Henk Smit, oprichter van Driekant ambachtscentrum en Stichting Driekant Inspireert, die het recept samen met zijn zoons ontwikkelde.

De Wereldbol werd eerder dit jaar gelanceerd en is verkrijgbaar bij zo’n 25 Nederlandse bakkerijen. Per brood gaat er 30 cent naar het werk van The Hunger Project, die zich inzet voor het duurzame einde van honger wereldwijd.

Henk Smit van de Wereldbol: “Het is prachtig dat Royal Steensma haar 180 jaar ervaring inzet voor de Wereldbol. We willen volgend jaar namelijk minstens één miljoen Wereldbollen verkopen. Dankzij Royal Steensma kunnen we bijvoorbeeld nu ook een grote klant als Beko groothandel bedienen. En dankzij het verkoopnetwerk van Royal Steensma gaan nu nog veel meer ambachtelijke bakkers de Wereldbol leren kennen.”

Evelijne Bruning, directeur van The Hunger Project Nederland: “The Hunger Project werkt aan het einde van de honger in 2030. Dat is een ambitieus doel, waar we samen met vele duizenden lokale vrijwilligers heel hard aan werken. Maar we kunnen het niet alleen. Daarom is het zo geweldig dat Royal Steensma nu gaat helpen om de Wereldbol populair te maken. Zo kan iedere Nederlander gewoon bij het zondags ontbijt of tijdens de borrel bijdragen aan het einde van de honger. En dat is dan nog heel erg lekker ook.”

 

Lees ook
Gevuld desembrood van paarse rijst

Gevuld desembrood van paarse rijst

Dit lekkere desembrood met grote rozijnen en een vleugje sinaasappel is geschikt om heel de dag door te eten. Lekker bij het ontbijt, maar zeker ook niet verkeerd voor ‘s avonds op de bank met een kopje koffie. Het desembrood onderscheidt zich niet alleen door de frisse smaak, maar ook door het uiterlijk en de kleur. Door twee verschillende kleurendegen...

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Met Bak Speciaal heeft Royal Steensma begin dit jaar een ambachtelijke specialist in exclusieve bakkerijgrondstoffen voor bijzondere broodsoorten overgenomen. Een welkome aanvulling op het bestaande aanbod van voornamelijk banketgrondstoffen. Portret van een nieuwkomer in de Royal Steensma-familie.

Nieuwe drooghal Royal Steensma geopend

Nieuwe drooghal Royal Steensma geopend

Wethouder Caroline de Pee van de gemeente Waadhoeke opende zaterdagochtend 25 mei de nieuwe drooghal in Franeker van bakkerijgrondstoffenproducent Royal Steensma. De wethouder reed, onder toeziend oog van algemeen directeur Rimmert de Jong en de medewerkers van Royal Steensma, op een heftruck de nieuwe hal binnen.

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...