Royal Steensma steunt project de Wereldbol

Wereldbol_Royal Steensma

Royal steensma neemt de productie, verkoop en distributie van de Wereldbol bakmix op zich voor het ambachtelijk bakkerij kanaal in Nederland. Eigenaar Alfred Bruin tekende hiervoor 9 september een contract met De Wereldbol en met The Hunger Project.

De Wereldbol is een ambachtelijk desembrood, met een licht groene kleur en een hoge voedzaamheid door toegevoegde groente-eiwitten. En met zonnebloempitten, rozemarijn, basilicum en oregano. Bakkerijen kopen een bakmix en de bijbehorende ouwels (meegebakken, eetbare labels). Het is een idee van ondernemer Kees Klomp en bakker Henk Smit, oprichter van Driekant ambachtscentrum en Stichting Driekant Inspireert, die het recept samen met zijn zoons ontwikkelde.

De Wereldbol werd eerder dit jaar gelanceerd en is verkrijgbaar bij zo’n 25 Nederlandse bakkerijen. Per brood gaat er 30 cent naar het werk van The Hunger Project, die zich inzet voor het duurzame einde van honger wereldwijd.

Henk Smit van de Wereldbol: “Het is prachtig dat Royal Steensma haar 180 jaar ervaring inzet voor de Wereldbol. We willen volgend jaar namelijk minstens één miljoen Wereldbollen verkopen. Dankzij Royal Steensma kunnen we bijvoorbeeld nu ook een grote klant als Beko groothandel bedienen. En dankzij het verkoopnetwerk van Royal Steensma gaan nu nog veel meer ambachtelijke bakkers de Wereldbol leren kennen.”

Evelijne Bruning, directeur van The Hunger Project Nederland: “The Hunger Project werkt aan het einde van de honger in 2030. Dat is een ambitieus doel, waar we samen met vele duizenden lokale vrijwilligers heel hard aan werken. Maar we kunnen het niet alleen. Daarom is het zo geweldig dat Royal Steensma nu gaat helpen om de Wereldbol populair te maken. Zo kan iedere Nederlander gewoon bij het zondags ontbijt of tijdens de borrel bijdragen aan het einde van de honger. En dat is dan nog heel erg lekker ook.”

 

Lees ook
Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Op 1 juli is het vernieuwde Warenwetbesluit Meel en brood ingegaan. Dit heeft gevolgen voor veel broodsoorten. De NBOV legt uit waarop u moet letten bij (zuur)desem en (zuur)desembrood.

Desembrood volgens de nieuwe regels

Desembrood volgens de nieuwe regels

Op 1 juli trad het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood in werking. Bakkers hebben tot 1 juli 2022 de tijd om eraan te voldoen, maar hoe sneller hoe beter, dacht Puratos. “Als dé desemspecialist wilden we met onze producten al per 1 juli aan de nieuwe regels voldoen.” En daarmee helpt de grondstoffenleverancier de bakker op weg.

Meer beeld en minder klikken op nieuwe website Royal Steensma

Meer beeld en minder klikken op nieuwe website Royal Steensma

Royal Steensma heeft haar website volledig vernieuwd en uitgebreid. De look & feel is compleet anders: veel meer beeldend, meer passend bij waar het bedrijf nu staat. De site navigeert verder veel gemakkelijker, steekt simpeler en logischer in elkaar en is overzichtelijker. Bezoekers vinden nu veel sneller wat ze zoeken, zonder veelvuldig te moeten...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...