Eerste Royal Steensma producten verkrijgbaar via Dawn Foods

11 juni 2024 Dawn Foods Vlaardingen
Dawn Foods, bakkerijproducent en ingrediëntenleverancier, kondigt de eerste selectie van Royal Steensma producten aan die nu beschikbaar zijn via Dawn. Daaronder vallen Royal Steensma Souplesse, Gekonfijt Fruit, Fruitease en Rasp. Eerder dit jaar nam Dawn Foods Royal Steensma over.

“Sinds we de overname van Royal Steensma hebben aangekondigd, zijn we druk bezig geweest om onze portfolio's te integreren, om onze klanten een toonaangevend aanbod te kunnen bieden, ondersteund door het partnerschap en de technische ondersteuning die ze van Dawn verwachten", zegt Steven Verweij, president Dawn Foods Europe. "Zowel Dawn als Royal Steensma staan bekend om hun uitgebreide assortiment hoogwaardige bakkerij-ingrediënten en deze eerste selectie producten biedt bakkers complementaire oplossingen om hun creaties te inspireren en te verbeteren."

Creativiteit en inspiratie

"Deze eerste introductie van Royal Steensma producten via Dawn is slechts het begin van onze portfolio uitbreidingsplannen, die extra lanceringen en innovatieve oplossingen voor de markt omvatten," vervolgt Verweij. "Royal Steensma staat onder andere bekend om Souplesse en Gekonfijt Fruit, en in combinatie met de ingrediënten en ondersteuning van Dawn zijn de mogelijkheden voor creativiteit en inspiratie gewoon onweerstaanbaar."

De producten van Royal Steensma die nu verkrijgbaar zijn via Dawn Foods: 

  • Royal Steensma Souplesse is een flexibele vet-coating, geschikt voor decoreren en enroberen. Het past bij Dawn's donut- en andere banketmixen en behoudt zijn flexibiliteit na uitharden, invriezen en ontdooien. Souplesse is verkrijgbaar in een selectie van smaken.
  • Royal Steensma Gekonfijt Fruit ondergaat een zorgvuldig conserveringsproces waarbij water wordt vervangen door suikersiroop, wat de wateractiviteit verlaagt. Dit resulteert in een natuurlijk geconserveerd fruit dat zijn authentieke smaak behoudt zonder dat kunstmatige conserveringsmiddelen nodig zijn.
  • Royal Steensma Fruitease is een premium assortiment van gekonfijt fruit, geschikt voor het verbeteren van de smaak en textuur van elke zoete traktatie. Deze veelzijdige ingrediënten kunnen een fruitige twist geven aan bijvoorbeeld American Cookies en bieden zo een scala aan mogelijkheden voor creatieve bakkers.
  • Royal Steensma Rasp, verkrijgbaar in citroen en sinaasappel, is een bakstabiele smaakpasta gemaakt van citrusschillen, geschikt om een vleugje verse citrussmaak toe te voegen aan gebakken producten. 

Dawn Foods

De Amerikaanse grondstoffenproducent Dawn Foods is actief over de hele wereld. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Jackson, gelegen in de staat Michigan. Wereldwijd werken er 4000 mensen bij Dawn Foods en het bedrijf levert bakkerijproducten en -grondstoffen aan meer dan 50.000 klanten in ruim honderd landen.

Bron: Dawn Foods 

Altijd op de hoogte blijven?