Royal Steensma krijgt hoogste kwaliteitscertificaten

12 april 2017

Royal Steensma heeft de door SGS Nederland BV uitgevoerde kwaliteitsaudit met vlag en wimpel doorstaan. De auditoren checkten de productielocaties in Leeuwarden, Vlaardingen en Franeker. Zij constateerden dat het door Royal Steensma gehanteerde kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem in orde is. Daarom krijgen alle drie de vestigingen de hoogste kwaliteitscertificaten BRC en IFS.

Trots

“We zijn apetrots op de behaalde resultaten”, stelt Royal Steensma-directeur Rimmert de Jong. Hij voegt eraan toe dat met name de retail dergelijke certificaten eisen. Royal Steensma doet zaken met veel Europese retailers. Zij zijn een belangrijke klantencategorie voor de firma.

Marktleider gekonfijt fruit

Het bedrijf is marktleider in Noord-Europa op het gebied van gekonfijt fruit. “Als bedrijf willen we ‘best of class’ zijn, zowel in product als in productie. Om onze klanten te bedienen met producten waar ze écht het verschil mee kunnen maken. Producten die er goed uitzien, lekker smaken én voedselveilig zijn. Deze certificering sterkt ons in de gedachte dat we op de goede weg zijn.”

Teamprestatie

De Jong spreekt van een echte teamprestatie. “Alle medewerkers van Royal Steensma hebben hun steentje bijgedragen aan deze prestatie: van het magazijn en de productie, tot en met R&D, QA, QC en de plantmanagers. Ze verdienen dan ook een groot compliment!”

Royal Steensma

Royal Steensma levert bakkerijgrondstoffen – met name banket, maar ook broodmixen en verbetermiddelen - aan bakkers groot en klein, in binnen- en buitenland. Er werken in totaal zo’n 260 medewerkers. Vernieuwing en innovatie staan hoog in het vaandel. Zo introduceerde Royal Steensma dit jaar op Bakkersvak drie noviteiten: Hazelnootspijs, Flødeboller en Royal Granola.

Samenwerking

Sinds 2015 werkt het bedrijf strategisch samen met Backaldrin uit Oostenrijk op het gebied van brood(specialiteiten). In 2012 nam Royal Steensma Damco over en in 2015 Decora in Elst, producent van aanzetsels voor banket en ijsmixen. Ook heeft Steensma een vestiging in Thailand. De jaaromzet is circa 75 miljoen euro.

Foto: Royal Steensma/www.steensma.com

Altijd op de hoogte blijven?