Royal Steensma haalt certificering voor verwerking duurzame palmolie

19 juni 2017

Onlangs heeft Royal Steensma met haar productielocaties in Vlaardingen en Leeuwarden het level Segregated (SG) behaald bij een RSPO-audit. Hiermee laat de organisatie zien dat zij in staat is de 'Segregated' gecertificeerde palmolie vanaf de bron, de plantage, tot en met het laatste verwerkingsstadium volledig gescheiden te vervoeren, op te slaan en te verwerken. Royal Steensma verwerkt duurzame palmolie in de range choco-coatings en –vullingen onder de naam Chocuise Souplesse.

Royal Steensma vindt het belangrijk om certificeringen als deze te behalen. “Naast de focus op constante verbetering van onze producten voor bakkers groot en klein, laten we met deze certificering zien dat we aantoonbaar betrokken zijn met economische en financiële duurzaamheid op de lange termijn”, aldus algemeen directeur Rimmert de Jong.

RSPO

Duurzame palmolie wordt gedefinieerd als palmolie die is gecertificeerd volgens de principes en criteria van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) en die wordt verhandeld volgens de RSPO-goedgekeurde handelssystemen. RSPO is opgericht met het doel standaarden te ontwikkelen voor duurzame palmolieproductie en om het produceren en consumeren van duurzame palmolie te bevorderen.

Palmolie is gecertificeerd volgens de RSPO als de grondstof geteeld is volgens eisen en standaarden voor de productie van duurzame palmolie op de plantages en als de palmolie verhandeld is volgens de eisen en verplichtingen voor een transparante en traceerbare keten voor duurzame palmolie. Bij fysieke duurzame palmolie zijn alle partijen uit de palmolieketen betrokken. Ketenpartijen waarborgen dat duurzame palmolie daadwerkelijk in het eindproduct zit. De grondstof blijft gescheiden door de hele palmolieketen heen: van oliemolen tot aan voedingsmiddelenfabrikant.

Chocuise Souplesse

Chocuise Souplesse is choco-product dat zowel als coating en als vulling is te gebruiken. Het is snel en eenvoudig te verwerken, hoeft niet te worden getempereerd en heeft een mooi smeltgedrag in de mond. De producten, die verkrijgbaar zijn in elf smaken en corresponderende kleuren, worden ten alle tijden geproduceerd met non-azo kleurstoffen. Daarnaast bevat Chocuise Souplesse ongeharde plantaardige vetten en is daarmee zeer laag in transvetzuur.

 

Altijd op de hoogte blijven?