Royal Steensma geeft demonstraties in Midden-Oosten

20 april 2017

Royal Steensma stuurde in april een vaktechnisch team op uitnodiging van lokale partner MasterBaker Marketing naar het Midden Oosten. Dit team gaf demonstraties voor (industriële) bakkers en patissiers in Dubai en Qatar.

Vier demonstraties

Royal Steensma verzorgde in Dubai vier demonstraties, voor met name industriële bakkers en patissiers van high-end resorts. De locatie was het ‘Richemont Master Baker center for excellence in baking & pastry’ in Dubai. In dit (van oorsprong Zwitserse) opleidingsinstituut maakte Pascal Goverde van Royal Steensma een Cherry dome, Velvet tropical cake, Hazelnut dome en Coco-Limoncello tartlet. De demonstratie in Qatar vond plaats in het exclusieve ‘Diplomatic Club’ in Doha.

Chocuise Souplesse-range

De nadruk van de demonstraties lag op de Chocuise Souplesse-range, de flexibele choco coatings van Royal Steensma. De range bestaat uit elf kleuren en smaken en is een veelzijdig product. Souplesse hardt niet volledig uit, maar blijft flexibel waardoor het niet afdoet aan het banket waarop het is toegepast. Na ontdooien van het product vormt zich geen condens op de coating. Souplesse kan ook verwerkt worden in in slagroom, er kan een spiegel van worden gekookt en er kan een ganache van worden gemaakt; Souplesse kan zelfs worden gespoten.

Positieve reacties

De aanwezige bakkers en patissiers waren verrast door het aantal toepassingen van Chocuise Souplesse. Ook waren ze enthousiast over de gelatinevrije bavaroises zijn enthousiast ontvangen. Als extraatje bakte Goverde Weespermoppen, die een regelrechte hit bleken te zijn in zowel Dubai als Qatar. De reden: de moppen zijn relatief eenvoudig te maken en erg smakelijk. Deze koekjes kennen ze daar niet.

Recepten

Ook benieuwd naar de recepten? De brochure met recepten is vooralsnog alleen beschikbaar in het Engels en is hier te vinden: http://en.steensma.com/inspiration.

 

Altijd op de hoogte blijven?