Royal Steensma bouwt op drie locaties

Royal Steensma_Bouw nieuwe drooghal Franeker

Royal-Steensma_Bouw-nieuwe-drooghal-Franeker-300x225 Royal Steensma is gestart met het bouwen van nieuwbouw op alle drie de locaties. Een nieuwe drooghal in Franeker, nieuwe kantoren in Leeuwarden en een nieuw magazijn in Vlaardingen. Ook krijgt de Food Innovation Academy – waar Royal Steensma mede-initiatiefnemer van is, steeds meer vorm. In 2019 viert de producent van bakkerijgrondstoffen het 180-jarig bestaan en doet dat volgens het persbericht "door letterlijk en figuurlijk flink aan de weg te timmeren".

Drooghal Franeker

De drooghal van de vestiging in Franeker brandde maart 2017 af. Inmiddels zijn de restanten van de verbrandde hal verwijderd en is de bouw van de nieuwe drooghal gestart. Als alles volgens planning verloopt kan Royal Steensma de hal deze zomer in gebruik nemen en het drogen van onder andere de gekonfijte sinaasappel- en citroenschillen, sukade en papaya weer volledig zelf oppakken.

Kantoorruimte Leeuwarden

In Leeuwarden verbouwt Royal Steensma het kantoorgedeelte van het voormalige onderkomen van Langhout Schilderwerken aan de Galvanistraat. Royal Steensma kocht dit naastgelegen pand aan en gebruikt het sindsdien als magazijn. Het kantoordeel van het voormalige schildersbedrijf wordt nu verbouwd tot nieuw onderkomen voor een deel van het Steensma-personeel in Leeuwarden, dat op de bestaande locatie door de groei van het bedrijf een gebrek aan ruimte heeft.

Magazijn Vlaardingen

Tot slot wordt ook de vestiging van Royal Steensma aan de Industrieweg in Vlaardingen verbouwd. Er komt een nieuw, 14 meter hoog magazijn waarin ook de nieuwe proefbakkerij een plekje gaat vinden. Het oude Vlaardingse magazijn was gedateerd en is daarom vorig jaar gesloopt. Het nieuwe magazijn moet rond de zomer klaar zijn en wordt met een luchtbrug direct verbonden met de Food Innovation Academy.

Dit vier etages tellende pand vol foodspiration is een initiatief van een samenwerkingsverband van voedingsbedrijven, onderwijs en overheid, waarbij Royal Steensma mede de kar trekt. Het is de bedoeling dat mbo-foodstudenten er praktijkles krijgen. De foodbedrijven die zijn aangesloten bij de Academy kunnen er hun klanten ontvangen, trainen en vermaken. Consumenten kunnen naar binnen lopen voor koffie, thee, een drankje of lunch.

Lees ook
Circulaire sinaasappelschillen

Circulaire sinaasappelschillen

Sinds kort werkt orangeadeproducent Royal Steensma samen met sinaasappelschillenstart-up PeelPioneers. Dat scheelt jaarlijks 1 miljoen transportkilometers én de producten zijn verser dan ooit.

Gijs Kuijntjes volgt Evert-Jan van Egteren op bij Royal Steensma

Gijs Kuijntjes volgt Evert-Jan van Egteren op bij Royal Steensma

Evert-Jan van Egteren, salesmanager Ambacht/Food Service, neemt na bijna 12 jaar afscheid van Royal Steensma en wordt eigenaar van een Coop-supermarkt met bakkerij in zijn woonplaats Uddel. Gijs Kuijntjes volgt Van Egteren per 24 november op.

Veenhuizen Groep introduceert 3-pans Multipan op Horecava

Veenhuizen Groep introduceert 3-pans Multipan op Horecava

Op de Horecava 2022 lanceert Veenhuizen Groep een nieuwe variant van de Multipan, een 3-pans-tafelmodel. Daarnaast staat de vakbeurs van de horeca voor Veenhuizen ook in het teken van een intensievere samenwerking met de lange-termijnpartners Vipam en Royal Steensma.