Royal Koopmans presenteert Volkoren Artisanaal T150.

14 augustus 2020

Het nieuwe Warenwet Besluit Meel & Brood werd 1 juli van kracht. Hierdoor kwam volkoren opnieuw in the spotlights te staan. Reden voor Royal Koopmans om het volkoren assortiment onder de loep te nemen en uit te breiden met 100% Volkoren Artisanaal T150

“Onze bakkers inspireren met vernieuwende oplossingen is mijn passie; zo ontstond ook het idee voor Volkoren Artisanaal”, vertelt Meester Boulanger Wietse Schiere. Als Meester Boulanger is Wietse kritisch. Op het gebied van volkoren was het door baktechnische belemmeringen nog niet mogelijk om écht goede producten te maken. Daarom ging hij samen met de melangeurs en molenaars van Royal Koopmans op zoek naar een innovatieve oplossing. Natuurlijk allemaal 100% volkoren en volgens de richtlijnen van het Nieuwe Warenwet Besluit. Hieruit is 100% Volkoren Artisanaal T150 ontstaan.

Het is een samengesteld volkorenmeel zonder ascorbinezuur, enzymen en E-nummers voor volkoren croissants, stokbrood, ciabatta's, desem en oliebollen. De voordelen voor de bakker zijn volgens Royal Koopmans mooiere bakaard, geen krimp, constante vorm, geen koppigheid en inpasbaar in elk bestaand proces.

Consument

Royal Koopmans volkoren meel

Met de 100% Volkoren Artisanaal T150 wil Royal Koopmans aansluiten op de consumentenbehoefte ‘Gezondheid en Voeding’. Met name de grote groep consumenten die bewust betere keuzes wil maken en daarom kiest voor producten die rijk zijn aan goede voedingsstoffen, zoals vezels in volkorenproducten.

“Nieuw bij Royal Koopmans is dat we onze innovaties ontwikkelen vanuit geclusterde behoeften van consumenten", zegt Jolanda Marring, Marketing & Innovatiemanager bij Royal Koopmans. "Hierdoor begrijpen we de behoeften van consumenten en ontwikkelen we de daarbij passende innovaties. Dit combineren we met ons vakmanschap, onze ‘puur vanuit de oorsprong’ grondstoffen en met onze kennis van de behoeften van de ambachtelijke bakker en zijn bakprocessen.”

Het eetpatroon van de Nederlanders verandert; nieuwe eetwensen, veranderende koopmotieven en een consument die steeds bewuster en beter geïnformeerd is. Tegelijkertijd wordt het vanwege het Nieuwe Warenwet Besluit Meel & Brood steeds lastiger voor de bakkers. Met de juiste marktinformatie en bijbehorende producten zijn deze veranderingen een bron van verkoopkansen. Royal Koopmans ontwikkelt daarom nieuwe producten en biedt verkoopondersteuning & baktechnisch advies op maat voor meer toegevoegde waarde voor de bakker.

Altijd op de hoogte blijven?