IJs

Roomijs is favoriet bij veel Nederlanders

12 augustus 2021 Redactie Food
Foto: Deliveroo

Bij de zomer hoort ijs. 90 procent van de Nederlanders eet regelmatig een ijsje. Reden voor Maaltijdplatform Deliveroo om de ijsvoorkeuren te onderzoeken. Roomijs blijkt de favoriet, en dan met name in de smaak chocolade.

Voor het onderzoek vroeg Deliveroo 1000 Nederlanders naar hun ijsvoorkeuren. 40 procent noemde roomijs als de favoriete ijssoort. De tweede plaats was voor een hoorntje softijs (30 procent) en op de derde plek sorbetijs (17 procent). Waterijs staat lager op de lijst, slechts 6,4 procent van de ondervraagden gaf aan graag een waterijsje te eten.

Chocolade

Chocolade is volgens Deliveroo populair bij roomijsliefhebbers. Chocolade-ijs is de ultieme favoriet, gevolgd door stracciatella. Op de derde plaats staat de nieuwkomer Oreo. Het liefst eten Nederlanders hun ijs van een hoorntje, zonder verdere toppings. Degene die wel voor een topping gaan kiezen het liefste voor chocoladesaus.

Deliveroo vroeg ook aan de respondenten hoe ze hun ijsje eten, likken of bijten? Een kleine meerderheid van 48 procent gaf aan hun ijsje te likken. De overige 42 procent zet graag hun tanden in het ijs.

Zomer

Uit het onderzoek bleek dat de helft van de ondervraagden (50,3 procent) het liefst het hele jaar door ijs eet. Maar de meeste Nederlanders eten toch het vaakst een ijsje in de warme zomermaanden. Deliveroo kan zelfs een favoriete dag aanwijzen, uit de besteldata van het maaltijdenplatform blijkt namelijk dat gemiddeld genomen het meeste ijs wordt besteld op 14 augustus.

Eindhoven

Tot slot zegt Deliveroo ook te weten in welke stad de meeste ijsliefhebbers wonen. Op basis van de eigen data is dit Eindhoven. Eindhovenaren bestellen het meeste ijs van iedereen, gevolgd door Amsterdammers. De derde plaats is voor Breda.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?