Roomijs is favoriet bij veel Nederlanders

ijs_Deliveroo

Foto: Deliveroo

Bij de zomer hoort ijs. 90 procent van de Nederlanders eet regelmatig een ijsje. Reden voor Maaltijdplatform Deliveroo om de ijsvoorkeuren te onderzoeken. Roomijs blijkt de favoriet, en dan met name in de smaak chocolade.

Voor het onderzoek vroeg Deliveroo 1000 Nederlanders naar hun ijsvoorkeuren. 40 procent noemde roomijs als de favoriete ijssoort. De tweede plaats was voor een hoorntje softijs (30 procent) en op de derde plek sorbetijs (17 procent). Waterijs staat lager op de lijst, slechts 6,4 procent van de ondervraagden gaf aan graag een waterijsje te eten.

Chocolade

Chocolade is volgens Deliveroo populair bij roomijsliefhebbers. Chocolade-ijs is de ultieme favoriet, gevolgd door stracciatella. Op de derde plaats staat de nieuwkomer Oreo. Het liefst eten Nederlanders hun ijs van een hoorntje, zonder verdere toppings. Degene die wel voor een topping gaan kiezen het liefste voor chocoladesaus.

Deliveroo vroeg ook aan de respondenten hoe ze hun ijsje eten, likken of bijten? Een kleine meerderheid van 48 procent gaf aan hun ijsje te likken. De overige 42 procent zet graag hun tanden in het ijs.

Zomer

Uit het onderzoek bleek dat de helft van de ondervraagden (50,3 procent) het liefst het hele jaar door ijs eet. Maar de meeste Nederlanders eten toch het vaakst een ijsje in de warme zomermaanden. Deliveroo kan zelfs een favoriete dag aanwijzen, uit de besteldata van het maaltijdenplatform blijkt namelijk dat gemiddeld genomen het meeste ijs wordt besteld op 14 augustus.

Eindhoven

Tot slot zegt Deliveroo ook te weten in welke stad de meeste ijsliefhebbers wonen. Op basis van de eigen data is dit Eindhoven. Eindhovenaren bestellen het meeste ijs van iedereen, gevolgd door Amsterdammers. De derde plaats is voor Breda.

Dossiers
Lees ook
Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. De producent vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.

Bakkers in de media - week 31

Bakkers in de media - week 31

Middeleeuwse traditie, de opmars van vegan chocolade en eerste schepen met graan verlaten de Oekraïne. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.