ROC Amsterdam en Edison College: Lekkerste scholen

1 juni 2016
 

WAGENINGEN -  Het ROC van Amsterdam (mbo) en het Edison College (vmbo) zijn uitgeroepen tot Lekkerste Scholen van Nederland. Dat gebeurde tijdens de jubileumwedstrijd van de Jeugdvakwedstrijden, op dinsdag 31 mei op ROC Rijn IJssel/Vakschool Wageningen in Wageningen. De vakwedstrijd voor bakkerijstudenten vierde de 55e editie.

Deelnemers

In totaal gingen zes mbo- en vijf vmbo-scholen de strijd met elkaar aan. Iedere school vaardigde drie leerlingen en één docent af. Zij maakten een showtafel met showstuk én diverse brood- en banketproducten volgens één van de verplichte thema’s Olympische Zomerspelen of Jeugdvakwedstrijden 55 jaar.

Oordeel

Een deskundige vakjury, bestaande uit Robbie van Bentum en Niek van Waarde (Brood), Frans van Haaster en Tim van Beijnen (Banket) én Menno Spataro (Showstuk) keurden de etalages. Spataro roemde de inzet en tipte de deelnemers om niet teveel te willen laten zien in een product of showstuk: “Dan wordt het eindresultaat nog beter!”.

Goed op Weg

Namens de NBOV keurden Johan Weggeman en Martijn Verkerk de showtafels en deelden de ‘Goed op Weg Prijs’ uit aan de Horeca Vakschool Rotterdam.

De einduitslag is als volgt:

Mbo

  1. ROC van Amsterdam – 255 punten
  2. ROC Rijn IJssel – 245 punten
  3. Summa College – 235 punten

Vmbo

  1. Edison College – 236 punten
  2. Gerrit Komrij College – 227 punten
  3. Hubertus & Berkhoff – 222 punten
  • Goed op Weg Prijs
  • Horeca Vakschool Rotterdam
  • Beeld winnende producten

Een aantal foto's van de winnende producten.

Altijd op de hoogte blijven?