Robèrt van Beckhoven opent ijssalon en crêperie

Robert van Beckhoven

Naast het KVL-terrein in Oisterwijk opent Robèrt van Beckhoven een ijssalon en crêperie. Een ijssalon was al lange tijd een wens van de meester patissier en boulanger vertelt hij aan Omroep Brabant.  "Want een bakker is veel meer dan alleen maar brood en taarten. De pannenkoek is in beginsel ook brood. Het vroegere brood leek nog het meest op een pannenkoek. Dus het hoort gewoon bij ons vak." 

De ijssalon en de crêperie is gevestigd in de voormalige brandweergarage van de naastgelegen leerfabriek. Hier was al een restaurant gevestigd met de toepasselijke naam De Kazerne. Robèrt en zijn partner Pirjo namen de zaak over van Bart Kolen. Het geld hiervoor kregen ze bijeen met een succesvolle  crowdfundingscampage. Met 2,5 week had het stel de benodigde 250.000 euro bijelkaar.

Vanaf deze week is de ijssalon en crêperie geopend. Klanten kunnen er terecht voor ambachtelijk ijs, pannenkoeken, wafels en besloten feesten. 

Dossiers
Lees ook
IJssalon van het Jaar 2020 verschoven naar IJs-Vak 2021

IJssalon van het Jaar 2020 verschoven naar IJs-Vak 2021

Vanwege de huidige coronamaatregelen worden alle evenementen afgelast of uitgesteld. Ook de commissie IJs-vakwedstrijden ziet zich genoodzaakt de race om de titel IJssalon van het Jaar op te schorten. “We kunnen de zes genomineerden alleen op een objectieve wijze beoordelen wanneer zij volledig kunnen draaien. Dat is voorlopig niet het geval”, laat...

Voorlopig coronaprotocol voor ijssalons

Voorlopig coronaprotocol voor ijssalons

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft een protocol opgesteld dat direct kan worden ingezet door alle ambachtelijke ijssalons van Nederland. Het coronaprotocol is gericht op de (directe) verkoop van ambachtelijk ijs en bevat de richtlijnen van het RIVM aangevuld met adviezen. De eigen verantwoordelijkheid is hierbij van groot belang.

Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met zijn passie aan de slag kon, koos hij ervoor om naar België te gaan. Daar kon hij namelijk direct de kneepjes van het vak leren. Nu, op zijn twintigste, heeft hij zijn eigen zaak: Luux by Berekuil...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...