Robèrt van Beckhoven bakt Leffe Bierbrood

RObert van Beckhoven Leffebrood

Robèrt van Beckhoven onthulde 17 oktober zijn nieuwste brood: het Leffe Bierbrood. Leffe bier is het basisingrediënt voor het brood. Leffe Bierbrood is vanaf 1 november verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten, diverse cafés, en in de bakkerij van Robèrt Van Beckhoven.

Leffe bier

Voor de basis van het brood gebruikte Van Beckhoven drie verschillende soorten Leffe abdijbier: Blond, Bruin en Tripel. Het brood komt daardoor in drie varianten: zacht en subtiel, kruidig en licht bitter, en bitter en zoet. De combinatie bier en brood gaat eeuwen terug. De eerste bieren, die zo’n zevenduizend jaar geleden werden gebrouwen, maakte men van half gebakken brood dat in water werd gedrenkt voor een gefermenteerd effect.

Van Beckhoven: “Leffe bier heeft de perfecte smaakcombinatie om brood mee te verrijken. Met een zachte, toch krachtige en complexe smaak, en een passende bitterheid is dit het juiste abdijbier voor mijn recept.”

Robert-van-BEckhoven-Leffebrood_2-214x300 Abdijbrood

Het Leffe bierbrood heeft een bereidingstijd van vier dagen. De roggekorrels worden uren geweekt in abdijbier, zodat de korrels zich tot en met de kern vol kunnen zuigen met bier. Na afloop zijn ze helemaal verzadigd en hebben ze de smaak van het bier overgenomen. Daarna worden ze gekookt en blijft alleen de smaak van het bier over.

Bierbrood mix

Bier- en foodliefhebbers kunnen vanaf 1 november kunnen ook thuis aan de slag met het Leffe bierbroodrecept. Bij aankoop van een sixpack Leffe in de supermarkt krijgt elke koper een bierbrood mix cadeau. Speciaal voor de thuisbakkers heeft Van Beckhoven een tutorial opgenomen, zodat iedereen een perfect bierbrood kan bakken. Ook krijgen klanten bij verschillende horecazaken een kleine variant van het bierbrood bij een bestelling van twee Leffe bier.

Robèrt van Beckhoven is de enige bakker in Nederland die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger draagt. Hij is bekend van zijn rol als jurylid in de populaire tv-serie Heel Holland Bakt en heeft een eigen winkel in Oisterwijk.

Lees ook
Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Toast Ale maakt lokaal bier van brood

Toast Ale maakt lokaal bier van brood

Toast Ale, een brouwer uit het Verenigd Koninkrijk, is een samenwerking aangegaan met Brouwerij de Molen, Bakkerij Fuite en de Amsterdamse anti-voedselverspillingsorganisatie Taste Before You Waste. Het resultaat van deze samenwerking is blond bier met de naam People & Planet dat exclusief verkrijgbaar is bij online supermarkt Picnic.

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier. Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie...

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...