Robbert de Veen wint eerste Voedselveiligheid Bokaal

voedselveiligheid bokaal_foto Clara

Foto: Clara Bloemhof

Houwers Groep heeft Robbert de Veen van De Daltons in Voorthuizen uitgeroepen tot winnaar van de Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020. De inspecteurs van Houwers Groep hielden gedurende vier wedstrijddagen een scorelijst bij. De Veen won het van veertien andere genomineerden door schoon, geordend, zeer creatief en tóch voedselveilig te werken.

De Veen nam deel aan maar liefst vijf wedstrijden tijdens de Lekkerste Wedstrijden op Horecava, begin januari in Amsterdam. In de categorieën Lekkerste Frietje en Lekkerste Tosti scoorde de ondernemer brons. Zijn tosti verdiende de Carl Siegert Award.

Directeur Toos Houwers over de werkwijze van Robbert de Veen: “Een gedreven ondernemers familie, met kennis van zaken. Robbert staat open voor anderen, juist daarin ziet hij de meerwaarde van het meedoen aan wedstrijden, bij vakbroeders doet hij inspiratie op. Juist dat motiveert hem in zijn werk”. “Ik voel me enorm vereerd en gewaardeerd met het winnen van deze bokaal!”, reageert De Veen. “Bij de wedstrijden heb ik niets bijzonders gedaan, gewoon zoals wij het altijd doen. Het belang van een hygiënische, voedselveilige werkwijze is vanzelfsprekend. Je let op inkoop, THT, temperatuur en al dat soort zaken meer tijdens bedrijfsprocessen én wedstrijden! Vorig jaar had ik voor het eerst meegedaan, de zenuwen bleef ik de baas, om die reden heb ik dit jaar met volle overtuiging aan de wedstrijden meegedaan.”

Het is de eerste keer dat Houwers Groep de Voedselveiligheid Bokaal uitreikt. Het inspectiebureau riep de prijs in het leven om het belang van een hygiënische, voedselveilige werkwijze te benadrukken. In de eigen bedrijfsvoering, maar zeker ook tijdens wedstrijden. Ook tijdens Bakkersvak/IJs-vak, begin maart in de Evenementenhal Gorinchem, jureren de inspecteurs van het bedrijf tijdens de IJsVak-wedstrijden. De Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020 staat hiervoor al klaar.

Lees ook
Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Het wordt de komende dagen erg warm in Nederland. Dat betekent dat de bakker in de bakkerij maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft tips!

Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

In de voedingsmiddelenindustrie ligt contaminatie altijd op de loer. Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn goede voorzorgsmaatregelen, hygiëne en controle nodig.

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? Vier medewerkers vertellen hoe zij de coronatijd ervaren.

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...