Resultaten opleidingsvoucher Sociaal Fonds Bakkersbedrijf

3 december 2020
Foto: Pixabay

Stichting Sociaal Fonds Bakkersbedrijf startte twee jaar geleden met een regeling waarmee bakkerijmedewerkers een opleidingsvoucher van 200 euro konden gebruiken voor een opleiding en training. Nu maakt de stichting de resultaten van deze tijdelijke regeling bekend en vraagt aan de branche of deze regeling moet worden voortgezet, aangepast of afgeschaft.

Het bestuur van de Stichting Sociaal Fonds Bakkersbedrijf riep in opdracht van de cao-partijen met ingang van 1 januari 2018 een tijdelijke regeling (pilot) in het leven waarmee medewerkers een persoonlijk opleidingsvoucher van 200 euro per jaar (deeltijd medewerker naar rato) konden inzetten voor arbeidsmarktrelevante opleidingen en trainingen. Deze tijdelijke regeling werd per 1 januari 2019 voortgezet voor de duur van de huidige cao (31 juli 2020).

Resultaten

Tijdens deze periode van 31 maanden vroegen werknemers uit 45 bakkerijen 189 persoonlijke opleidingsvouchers. Dat is 0,4 procent van het aantal werknemers in de bakkerijsector. Het Sociaal Fonds keerde voor 25.634,64 euro uit. In artikel 25.4 cao was afgesproken dat de cao-partijen de regeling in 2020 evalueren en een besluit nemen of de regeling wordt voortgezet, aangepast of afgeschaft.

Gevolgde trainingen

Arbeidsmarktrelevant was de voorwaarde voor de toekenning van een persoonlijke opleidingsvoucher. Deze voorwaarde werd ruim geïnterpreteerd zo blijkt uit onderstaande trainingen en cursussen die zijn gevolgd.

Zoals Leidinggeven op de werkvloer, Cursus Spaans voor beginners en gevorderden, Winkelbegeleider,  Macarons, Workshop Getoerd gerezen, Yellow belt Lean Manufacturing, Talentcoaching, Dessert taarten en gebak, Chocolade skills 2.0, Bedrijfsadministrateur 4, Online scan professionals in Finance, workshop Gastologie, Praktijkdiploma loonadministratie, Fitnesstrainer A opleiding, Patisserie, Masterclass  Panettone & brioche, HACCP-studie, Heftruck cursus, Taaltraining Nederlands voor Poolse werknemers, Post HBO Strategie en Verandering, Chemie HBO5,  Arbeids- en Organisatiepsychologie, Timemanagement en Lasschool

Hoe verder?

De cao-partijen staan nu voor de keuze. Wat vindt u? Dient de persoonlijke opleidingsvoucher te worden voortgezet, aangepast of afgeschaft? Een leven lang leren loont, maar een sectorregeling komt niet tot z’n recht wanneer slechts 0,4% van de werknemers daadwerkelijk hiervan gebruik maakt. De voucherwaarde verhogen? Een persoonlijk opleidingsbudget? Suggesties en ideeën zijn van harte welkom en kunt u sturen naar: info@sociaalfondsbakkersbedrijf.nl.

Logo Sociaal Fonds Bakkersbedrijf Logo Sociaal Fonds Bakkersbedrijf

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?