Resultaten Lezersonderzoek Bakkers in bedrijf 2023

20 november 2023 Oscar van der Wijk

In mei 2023 hebben wij een lezersonderzoek uitgevoerd onder de lezers van Bakkers in bedrijf. We vroegen naar hun mening over de nieuwsbief, de website en het magazine van Bakkers in bedrijf. 53% van de lezers geeft Bakkers in bedrijf een cijfer boven de 8.

De waardering voor het magazine is hoog. De lezers vinden dat het blad fijn leest. De artikelen en columns worden als informatief gezien en sluiten goed aan bij het werk van de lezers. Volgens de lezers zijn de artikelen goed geschreven, waardoor het interessant is om te lezen.

Nieuwsbrief

Uit het onderzoek blijkt ook dat de nieuwbrief erg gewaardeerd wordt. De lezers zien de inhoud als nuttig, als passend bij het vakblad en bij de werkzaamheden van de lezers. 82,4% van de abonnees ontvangt altijd de nieuwsbrief en 100% hiervan klikt op ‘lees verder’, om een artikel helemaal te lezen op de website. De vormgeving vinden de lezers fijn, waardoor de nieuwsbrief overzichtelijk en goed leesbaar wordt gevonden. 

Website

37,5 procent van de abonnees bezoekt wekelijks minimaal 1 keer de website. De lezers vinden de lay-out overzichtelijk waardoor de website fijn is om te lezen. De items die op de website staan worden interessant en informatief gevonden.

Nog enkele uitkomsten:

  • 100% van de lezers leest de columns, hiervan vindt 70,6% de columns interessant en leerzaam.
  • 67% leest elk nummer van het blad Bakkers in bedrijf, hiervan leest 58,6% het blad in zijn vrije tijd.
  • Bakkers in bedrijf wordt door 66,7% van de abonnees op papier gelezen en bij 50% van hen leest een collega of partner meer

Bakkers in bedrijf wordt erg gewaardeerd door de lezers: 82,4% van de lezers raadt het blad aan anderen aan.

Altijd op de hoogte blijven?