René Vermeij bakt beste Roomboter Amandelstaaf

15 november 2012

René Vermeij, de Echte Bakker uit Kampen, heeft de eerste prijs gewonnen bij de landelijke Roomboter Amandelstaafkeuring van het Echte Bakkersgilde. Echte Bakker Mol uit Schoorl werd tweede. De derde plaats is voor John Treur uit Oudewater.

Keuring

De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers van Nederland hun Roomboter Amandelstaaf laten keuren. In totaal hebben 77 bakkers meegedaan aan de competitie. De jury bestaande uit Mark van Wijk (Keurmeester van grondstofleverancier Van der Pol) en Chris Scholtens (Gildemeester van het Echte Bakkersgilde) waren tevreden over het hoge niveau van de inzendingen. Scholtens: “We merken dat bakkers vaker kiezen voor een grove amandelspijs. De amandelsmaak komt dan nog beter tot z’n recht. Ook wordt bladerdeeg met een hoog boterpercentage meer gebruikt. Dit geeft een volle smaak en mooie knapperige deeglaagjes.”

Winnaars

De winnende roomboteramandelstaaf van René Vermeij scoorde op drie van de tien onderdelen uitmuntend. Vooral de bakaard, de structuur en smaak sprongen eruit. René Vermeij is blij verrast met de prestigieuze prijs. “We hebben er hard voor gewerkt en ik ben heel blij dat het op deze manier beloond wordt.”

De winnaars van de tweede prijs zijn Robbert Mol en Erwin Koorn, twee jonge ondernemers die sinds twee jaar de bakkerij en winkel van Mol, De Echte Bakker in Schoorl runnen. “Echt geweldig dat we nu in de prijzen vallen, na de vierde plaats van vorig jaar”, laat Erwin in een eerste reactie weten. De nummer drie, John Treur, scoort al jaren een plaats in de top. John: “Super dat het weer gelukt is. Het blijft een vakwerkje dat we met veel precisie uitvoeren.”

 

Altijd op de hoogte blijven?