René Vermeij bakt beste Roomboter Amandelstaaf

René Vermeij, de Echte Bakker uit Kampen, heeft de eerste prijs gewonnen bij de landelijke Roomboter Amandelstaafkeuring van het Echte Bakkersgilde. Echte Bakker Mol uit Schoorl werd tweede. De derde plaats is voor John Treur uit Oudewater.

Keuring

De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers van Nederland hun Roomboter Amandelstaaf laten keuren. In totaal hebben 77 bakkers meegedaan aan de competitie. De jury bestaande uit Mark van Wijk (Keurmeester van grondstofleverancier Van der Pol) en Chris Scholtens (Gildemeester van het Echte Bakkersgilde) waren tevreden over het hoge niveau van de inzendingen. Scholtens: “We merken dat bakkers vaker kiezen voor een grove amandelspijs. De amandelsmaak komt dan nog beter tot z’n recht. Ook wordt bladerdeeg met een hoog boterpercentage meer gebruikt. Dit geeft een volle smaak en mooie knapperige deeglaagjes.”

Winnaars

De winnende roomboteramandelstaaf van René Vermeij scoorde op drie van de tien onderdelen uitmuntend. Vooral de bakaard, de structuur en smaak sprongen eruit. René Vermeij is blij verrast met de prestigieuze prijs. “We hebben er hard voor gewerkt en ik ben heel blij dat het op deze manier beloond wordt.”

De winnaars van de tweede prijs zijn Robbert Mol en Erwin Koorn, twee jonge ondernemers die sinds twee jaar de bakkerij en winkel van Mol, De Echte Bakker in Schoorl runnen. “Echt geweldig dat we nu in de prijzen vallen, na de vierde plaats van vorig jaar”, laat Erwin in een eerste reactie weten. De nummer drie, John Treur, scoort al jaren een plaats in de top. John: “Super dat het weer gelukt is. Het blijft een vakwerkje dat we met veel precisie uitvoeren.”

 
Lees ook
Winnaars DesemAwards 2020 aan het woord

Winnaars DesemAwards 2020 aan het woord

In Wageningen vond op 23 september via Zoom de uitreiking van de DesemAwards 2020 plaats. Twijnstra, De Echte Bakker uit Oudemirdum won de DesemAward met hun gevulde brood en Kwakman, De Echte Bakker uit Bussum werd winnaar in de categorie ongevuld desembrood. Bakkers in Bedrijf sprak hen over de wedstrijd en over desem natuurlijk.

Bakkersgeheimen voor de feestdagen

Bakkersgeheimen voor de feestdagen

Met de feestdagen voor de deur maken bakkerijen en patisserieën zich op voor drukke dagen. Met een lekker product en goede marketing kan de verkoop verdubbelen en lonkt er zelfs landelijke faam. Wij spraken een aantal prijswinnaars van bakkerswedstrijden over de sleutel van hun succes.

Echte Bakkers Twijnstra en Kwakman winnen DesemAwards 2020

Echte Bakkers Twijnstra en Kwakman winnen DesemAwards 2020

In Wageningen vond op 23 september de uitreiking van de DesemAwards 2020 plaats. Twijnstra, De Echte Bakker uit Oudemirdum won de DesemAward met zijn gevulde brood en Kwakman, De Echte Bakker uit Bussum werd winnaar in de categorie ongevuld desembrood.