René Vermeij bakt beste Roomboter Amandelstaaf

SONY DSC

René Vermeij, de Echte Bakker uit Kampen, heeft de eerste prijs gewonnen bij de landelijke Roomboter Amandelstaafkeuring van het Echte Bakkersgilde. Echte Bakker Mol uit Schoorl werd tweede. De derde plaats is voor John Treur uit Oudewater.

Keuring

De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers van Nederland hun Roomboter Amandelstaaf laten keuren. In totaal hebben 77 bakkers meegedaan aan de competitie. De jury bestaande uit Mark van Wijk (Keurmeester van grondstofleverancier Van der Pol) en Chris Scholtens (Gildemeester van het Echte Bakkersgilde) waren tevreden over het hoge niveau van de inzendingen. Scholtens: “We merken dat bakkers vaker kiezen voor een grove amandelspijs. De amandelsmaak komt dan nog beter tot z’n recht. Ook wordt bladerdeeg met een hoog boterpercentage meer gebruikt. Dit geeft een volle smaak en mooie knapperige deeglaagjes.”

Winnaars

De winnende roomboteramandelstaaf van René Vermeij scoorde op drie van de tien onderdelen uitmuntend. Vooral de bakaard, de structuur en smaak sprongen eruit. René Vermeij is blij verrast met de prestigieuze prijs. “We hebben er hard voor gewerkt en ik ben heel blij dat het op deze manier beloond wordt.”

De winnaars van de tweede prijs zijn Robbert Mol en Erwin Koorn, twee jonge ondernemers die sinds twee jaar de bakkerij en winkel van Mol, De Echte Bakker in Schoorl runnen. “Echt geweldig dat we nu in de prijzen vallen, na de vierde plaats van vorig jaar”, laat Erwin in een eerste reactie weten. De nummer drie, John Treur, scoort al jaren een plaats in de top. John: “Super dat het weer gelukt is. Het blijft een vakwerkje dat we met veel precisie uitvoeren.”

 
Lees ook
Spannende tijden door natte ondergrond

Spannende tijden door natte ondergrond

Echte Bakker Arjan van der Eijk is blij met de uitbreiding van zijn bakkerij in Haastrecht. Door een glazen wand zien klanten nu hoe de banketbakkers appeltaarten bakken. Maar de verbouwing ging niet zonder slag of stoot. “Toen de eerste paal de grond in ging, stuitten we na anderhalve meter al op water.”

Jan Toet wint oliebollencompetitie Echte Bakkersgilde voor de derde keer

Jan Toet wint oliebollencompetitie Echte Bakkersgilde voor de derde keer

Jan Toet van Toet, De Echte Bakker uit Apeldoorn heeft voor het derde jaar op rij de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde gewonnen. Jan Toet, die in 2017 ook al Beste Echte Bakker werd: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn oliebollen ook heel erg mooi vond. Aan de buitenkant konden ze misschien nog iets gladder, maar de binnenkant...

Bas Gommans bakt wederom de beste kerststol van Nederland

Bas Gommans bakt wederom de beste kerststol van Nederland

Echte Bakker Bas Gommans won voor de vijfde keer de landelijke kerststollenkeuring van het Echte Bakkersgilde. Jurylid Kris Huijsman noemde de stol een terechte winnaar. “De kleur is prachtig en de smaak en eeteigenschappen perfect. Echt een topper, deze stol.” De tweede plaats ging naar Scholtens in Winschoten en de derde plaats...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...