Red Velvet taart winnaar Hema Taartbakwedstrijd

Roos Mijnheer, winnares HEMA Taartbakwedstrijd fotograaf Mo Barends_website

Amsterdam - Roos Mijnheer heeft met haar Red Velvet taart de grote finale van de Hema Taartbakwedstrijd gewonnen. Ter ere van de 90ste verjaardag van Hema in november is afgelopen maand de wedstrijd georganiseerd. Hiervoor is heel taartbakkend Nederland uitgedaagd om de allerlekkerste creatie te maken. Tijdens de voorrondes zijn 90 taarten geselecteerd voor de grote finaledag. De jury bestond onder andere uit Marcus Polman, jurylid bij MasterChef Holland, Monique van Loon van Culy.nl en John Vermin, manager bakkerijen van HemA. Deze taart ligt vanaf oktober in alle Hema-vestigingen met een eigen gebaksafdeling.

Enthousiast

“Ik ben super blij, ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen. De eerste keer dat ik de taart heb gemaakt was mijn familie de jury en na een paar aanpassingen heb ik vandaag de verbeterde versie gepresenteerd”, aldus de enthousiaste winnares Roos Mijnheer.

Amateurbakkers

Amateurbakkers uit heel Nederland verzamelden zich op het Hema-hoofdkantoor in Amsterdam om hun allerlekkerste taart opnieuw te presenteren. “Het niveau van de wedstrijd lag echt hoog, we hebben enorm veel goede taarten geproefd. Maar helaas konden we natuurlijk maar 1 winnaar kiezen, en dat was niet bepaald makkelijk”, aldus jurylid Marcus Polman.

Winnaar

Alle 90 taarten zijn beoordeeld door de mede-amateurbakkers. Daaruit zijn twaalf winnende taarten geselecteerd, die samen met vier wildcards, gekozen door de jury, de top 16 compleet maakten. Deze 16 taarten zijn nog een tweede keer officieel aan de jury gepresenteerd en geproefd, waarna de jury uiteindelijk de Red Velvet taart van Roos als winnaar heeft gekozen. Roos Mijnheer mag naast de eer en het feit dat haar taart in het assortiment wordt opgenomen ook € 500,- aan Hema-cadeaubonnen in ontvangst nemen. Ook krijgt ze samen met haar familie een rondleiding in de Hema-bakkerij in Almere en mag ze gedurende één jaar iedere week haar eigen taart aan iemand anders cadeau geven.

Balans

“Deze taart speelt enorm in op de huidige trends, red velvet zie je tegenwoordig over de hele wereld. Veel taarten zijn over het algemeen zoet maar deze taart heeft juist een uitstekende balans tussen zoet en fris, aldus John Vermin. “Samen met Monique, Marcus en mijn collega’s Bas Andriessen, Bakkerijleider centrale bakkerij Hema en Paul Kruik, productmanager bakkerijen Hema, heb ik gekeken naar welke taart het best bij ons assortiment past”, vult hij aan.

Creatieve taart

Naast de winnende taart die in het assortiment wordt opgenomen is er ook een creatieve taart gekozen. Jessica Pereboom mocht met haar Choco Loco taart deze prijs in ontvangst nemen. “Super leuk dat ik heb gewonnen! Eigenlijk was de taart meteen perfect, ik heb er na de voorronde weinig aan veranderd”, aldus Jessica Pereboom. De creatiefste taart werd gekozen door juryleden Tanja Soeter, creative director Hema Gerald Valkema, category manager pastry Hema en Ivo Wolters, productontwikkelaar Hema. “Mensen zijn gek op kleur, dus deze chocoladetaart met discodip viel helemaal bij ons in de smaak. Hij past perfect bij ons jubileum, Hema 90 jaar. En wie weet gaan we ook deze taart wel in productie nemen”, aldus juryvoorzitter van de creatieve taart Tanja Soeter.

Wedstrijd

Taartbakkers uit heel Nederland hebben zich vooraf aangemeld en hun taart gepresenteerd tijdens een van de voorrondes in zes geselecteerde vestigingen: Zwolle, Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Arnhem of Weert. Een vakjury heeft daar de 90 beste taarten gekozen, die allemaal voor de finaledag  naar het hoofdkantoor mochten komen.

 
Lees ook
Hema zet bakkerijen te koop

Hema zet bakkerijen te koop

Warenhuis Hema zet zijn zeven bakkerijen in de verkoop. Het bedrijf hoopt voor de zomer een koper te hebben gevonden. Deze neemt dan ook het contract voor de levering van gebak over.

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...