Rademaker werkt samen met The Women’s Bakery

Rademaker BV gaat samenwerken met The Women’s Bakery in Rwanda. In deze samenwerking draagt Rademaker kennis over op het gebied van proces- en productverbetering aan de Afrikaanse sociale onderneming. Het uiteindelijke doel is lokale mensen toegang geven tot betaalbare kwaliteitsproducten.

The Women’s Bakery

The Women’s Bakery leidt vrouwen op en bouwt bakkerijen in Oost-Afrika. Ze verschaffen beroepsopleidingen, waarmee de lokale vrouwen een bakkerij kunnen starten en deze winstgevend kunnen maken. De bakkerijen zijn lokaal opgezet en alle ingrediënten komen uit de regio. De vrouwen bakken voedingsrijk en betaalbaar brood. Op deze manier is The Women's Bakery succesvol in het aanpakken van armoede en honger in Rwanda en Tanzania.

Rademaker BV

Rademaker BV vindt het bijdragen aan voedselveiligheid en economische stabiliteit onderdeel van de corporate social responsibility. Het ondersteunen van The Women's Bakery biedt de mogelijk om kennis te delen. De expertise van Rademaker ligt in het verbeteren van processen en het efficiënt opschalen van productie in de bakkerij-industrie.

Rademaker helpt The Women's Bakery met het professionaliseren van activiteiten en het uitbreiden van onderwijsfaciliteiten. Hierdoor worden de bakkerijen sneller onafhankelijk en kunnen meer vrouwen worden opgeleid om een bakkerij te beginnen.

Lees ook
Bakker Boer haalt geld op voor bakkerij in Tanzania met de Watoto-bol

Bakker Boer haalt geld op voor bakkerij in Tanzania met de Watoto-bol

Piet en Olga de Haas uit Driewegen zijn sinds 2005 betrokken bij Cornel Ngaleku Children Centre (CNCC) in Tanzania. Zij willen bij dit opvangtehuis voor kinderen een kleine bakkerij laten bouwen zodat de kinderen vaker brood kunnen eten. Daarnaast moet deze bakkerij als leerbedrijf fungeren. Zij krijgen hulp van Sjako en Mariska Boer van Bakker Boer...

Twee nieuwe CEO's bij Rademakers BV

Twee nieuwe CEO's bij Rademakers BV

Gerard Muermans en Roland Kals zijn sinds 1 januari de nieuwe CEO's bij Radenaker BV. Zij nemen het operationele management van het bedrijf over van Jeroen van Blokland. In de nieuwe managementstructuur krijgen de CEO's ondersteuning van de directieleden. Muermans en Kals zijn ook benoemd als uitvoerende leden van de raad van bestuur van Racu BV. Met...