Tijdens IBA 2023 presenteert Rademaker machinedemonstraties en innovatieve oplossingen in Hal C2, stand 350. Het Nederlands BoulangerieTeam laat de mogelijkheden zien van de nieuwe Radini broodlijn. 

Rademaker broodlijn noviteiten

Rademaker presenteert op de beurs de laatste versie “make-up” sectie van de Rademaker broodlijn, die uitgerust is met de opboller unit. Met deze unit produceer je oogstrelende ronde broden en bolletjes in consistente vorm. De broodlijn verwerkt moeiteloos lang voorgerezen degen, stevige degen, maar ook degen met een hoog waterpercentage. Daarbij worden uw eindproducten vervaardigd met een hoge capaciteit.

Een ander hoogtepunt van de lijn is de ultramoderne weegband. Het systeem combineert een weegsysteem met innovatieve software-algoritmes waarmee bakkerijen het gewicht van hun eindproducten nauwkeurig kunnen controleren.

Rademaker Bread line Rademaker Bread Line (© Rademaker)

Lancering Radini broodlijn

Na de succesvolle lancering van de lamineer- en pastry-/croissantlijnen, lanceert Radini nu de broodlijn. Deze modulaire deegverwerkingslijn heeft een capaciteit van 400 tot 1.200 kg deeg per uur. Met de Radini broodlijn kunnen bakkers het potentieel van automatisering benutten met behoud van de ambachtelijke traditie. De productiesnelheid en -capaciteit worden verhoogd met behoud van flexibiliteit.

Flexibiliteit wordt geboden door de modulaire configuratie, die meerdere samenstellingen mogelijk maakt. De korte broodlijn configuratie kan gebruikt worden om geautomatiseerd een consistente deegplak te produceren. Vanuit de plak kunnen allerlei fraaie handgevormde broodproducten worden gemaakt, wat op de beurs gedemonstreerd wordt door leden van het Nederlands BoulangerieTeam. 

Extra opties zoals automatisch laden van de platen zijn beschikbaar voor bakkers die automatisering naar een hoger niveau willen tillen.

Innovatieve, ruimtebesparende doseeroplossing

Met de nieuwste doseeroplossing biedt Rademaker bakkerijen een krachtige, efficiënte en ruimtebesparende doseeroplossing. Deze ultramoderne doseerunit stelt bakkerijen in staat een breed scala aan gevulde producten te produceren, omdat het verschillende gladde vullingen kan verwerken.

De doseermachine is ontworpen om te voldoen aan de hoogste industrienormen en garandeert een uitzonderlijke nauwkeurigheid en herhaalbaarheid, zelfs bij hoge snelheden. Dit vertaalt zich in minder productverspilling en minimale winstconcessies voor bakkerijen, wat uiteindelijk resulteert in een hoge return on investment (ROI). Naast de fysieke doseerunit presenteert Rademaker digitaal het complete assortiment doseermachines.

Radilinq, modulaire bakkerijsystemen

Radilinq, gespecialiseerd in deeg handlingsystemen, presenteert op de IBA zijn nieuw ontworpen karrenbelader en -losser. De Radilinq karrenbelader en -losser vertegenwoordigt een uitgelezen kans voor bakkerijen om hun operationele efficiëntie verder te verbeteren, vervelende taken te automatiseren en arbeidskosten en ziekteverzuim terug te dringen met een consistente, betrouwbare output.

Radilinq nodigt iedereen uit om de veelzijdigheid van het systeem zelf te ervaren door middel van demonstraties. Deze modulaire unit kan worden geconfigureerd voor het laden of lossen van karren of een combinatie van beide. Tijdens de beurs kunnen bakkerijen meer te weten komen over de systemen van Radilinq, aangezien het bedrijf ook oplossingen biedt voor andere belangrijke bakkerijprocessen zoals depannen, rijzen en het laden en/of lossen van ovens.

Rademaker Bakery Experience Rademaker Bakery Experience (© Rademaker)

Bakery experience

Rademaker nodigt bezoekers uit om zich te laten inspireren door de Rademaker “bakery experience”. Een indrukwekkende presentatie van zowel innovatieve als vertrouwde producten. Bezoekers kunnen zorgvuldig geselecteerde bakkerijproducten bekijken die geproduceerd zijn op onze productielijnen over de hele wereld. Voel je vrij om deel te nemen aan inzichtelijke discussies over productkwaliteit en trends met de Rademaker technologen.

Rademaker, Hal C2 Stand 350
www.rademaker.com 

Altijd op de hoogte blijven?