Raalte zoekt beste thuisbakker

8 maart 2016

RAALTE – Jorink De Echte Bakker gaat op zoek naar de beste thuisbakker van Raalte. De actie Raalte aan de bak steunt tevens team Lef: lopen voor kanker. Patrick en José Jorink zijn de initiatiefnemers van Raalte aan de bak. Tot en met 12 maart kunnen thuisbakkers gratis 2 bakvormen en een wedstrijdreglement ophalen bij de winkels van Jorink. Deelnemers bakken twee cakes naar keuze in de speciale bakvormen. De gebakken cakes kunnen op dinsdag 15 of woensdag 16 maart worden ingeleverd.

Een nacht meebakken met de bakkers van Jorink

Op donderdag 17 maart zal een vakjury bestaande uit bakkers van Jorink de cakes beoordelen op smaak, originaliteit en algemene uitstraling. Tevens zullen alle cakes worden beoordeeld door de klanten van Jorink via de winkel en Facebook. De winnaar van Raalte aan de bak krijgt een prijzenpakket bestaande uit een bakkerstenue en bakbenodigdheden. Bovendien mag de winnaar een nacht meebakken met de bakkers van Jorink. De beste vijf inzendingen worden beloond met een prijzenpakket van heerlijke producten.

Team Lef; lopen voor kanker

Raalte aan de bak steunt Team Lef. Team Lef loopt jaarlijks de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Thuisbakkers leveren twee cakes in waarvan er één verkocht wordt in de winkel van Jorink voor een bedrag van € 4,95. Dit volledige bedrag gaat naar Team Lef.

Lef Cake

Ook de bakkers van Jorink hebben een lekkere nieuwe cake bedacht, namelijk Lef Cake. De Lef Cake is een boerencake met een vleugje Amaretto. Van elke verkochte Lef Cake doneert Jorink één euro aan team Lef.

Jorink De Echte Bakker

Jorink is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Het Echte Bakkersgilde is een samenwerkingsverband van ambachtelijke bakkers in Nederland en is al jaren een vertrouwd begrip voor consumenten en vakbroeders. Deze bakkers onderscheiden zich doordat zij echte vaklieden zijn die iedere dag met passie voor hun ambacht en met de allerbeste grondstoffen de lekkerste verse producten maken. En daarbij voldoen zij ook nog eens aan zeer strenge kwaliteitseisen.

Altijd op de hoogte blijven?