Puratos roept bakkers op hun zuurdesem te registreren

Puratos_Logo_The Quest for Sourdough visual

Als oprichter van de enige zuurdesembibliotheek ter wereld, is producent van bakkerijgrondstoffen en zuurdesemexpert Puratos altijd op zoek naar nieuwe en bijzondere zuurdesems. In deze bibliotheek te St. Vith in België bevinden zich al meer dan 100 verschillende desems afkomstig uit 18 landen van over de hele wereld. Er zit maar één zuurdesem uit Nederland tussen. Daarom roept Puratos Nederlandse bakkers op om hun desem te registreren.

Zuurdesembibliotheek

De zuurdesembibliotheek is een non-profit initiatief ter bescherming en behoud van zuurdesems wereldwijd. Ieder jaar worden er ongeveer 24 desems toegevoegd aan de bibliotheek. Daarvan komen er ongeveer 10 uit dezelfde streek/regio. Volgend jaar ligt de focus op het noorden van Europa. Daarom roept Puratos Nederlandse bakkers op hun desem te registreren op www.thequestforsourdough.com.

Arianne le Duc, Marketing Manager Puratos NL vertelt: “De zuurdesembibliotheek huisvest de meest bijzondere desems, waarvan het bijzonder spijtig zou zijn als ze verloren zouden gaan. Ook onder Nederlandse bakkers bevinden zich dergelijke juweeltjes. We hopen dan ook dat bakkers hun desems registreren en zo bijdragen aan het creëren van het verhaal rondom de historie van zuurdesem én het veiligstellen van de toekomst ervan.

Bakkers die hun desem willen toevoegen gaan naar de website www.questforsourdough.com en klikken op 'add your sourdough'. En vergeet niet The Quest for Sourdough te volgen op Instagram en Facebook @thequestforsourdough.

Lees ook
Puratos neemt zadenleverancier Schobbers over

Puratos neemt zadenleverancier Schobbers over

Puratos neemt Schobbers, een toonaangevende leverancier van zaden voor de bakkerijsector, over. Schobbers blijft opereren vanuit Venlo onder de naam Puratos Schobbers.

Vlaamsch Broodhuys viert 25 jarig jubileum

Vlaamsch Broodhuys viert 25 jarig jubileum

Het Vlaamsch Broodhuys bestaat 25 jaar. Eigenaar Dimitri Roels en zijn vrouw Diante vieren dit jubileum met de introductie van Pain Toussaint, een modern zuurdesembrood 2.0, en verschillende festiviteiten georganiseerd in het recent geopende Baker’s Café in Schiedam.

EC keurt aanvraag broodcampagne NBC goed

EC keurt aanvraag broodcampagne NBC goed

De Europese Commissie heeft de subsidieaanvraag van het Nederlands Bakkerij Centrum en Instituut Brood & Gezondheid goedgekeurd. De nieuwe imagocampagne wordt een vervolg op de campagne ‘Brood. Goed verhaal’.