NIEUWS | Puratos stapt in het onderwijs en neemt de Franse bakkerijschool École Bellouet Conseil over. Niet om zelf les te geven. Maar om het erfgoed en de traditie van de Franse bakkerij te behouden.

Het Belgische Puratos levert grondstoffen en diensten aan de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector. Met de overname van de gerenommeerde bakkerijschool École Bellouet Conseil zet de grondstoffenproducent een nieuwe stap.

École Bellouet Conseil

G. Joël Bellouet, Meilleur Ouvrier de France en voormalig docent aan de Lenôtre-school, en Jean-Michel Perruchon, Meilleur Ouvrier de France en voormalig sous-chef patissier bij Fauchon, richtten École Bellouet Conseil in 1989 op. De school bevindt zich in het centrum van Parijs en staat symbool voor culinaire uitmuntendheid, erfgoed en traditie.

Professionals van over de hele wereld volgen hier opleidingen op het gebied van patisserie, viennoiserie en chocolade. Daarnaast biedt de school gepersonaliseerd technisch advies aan bedrijven. Ze ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Hierbij staan innovatie, kwaliteit en consumententrends centraal.

Overname door Puratos

Dit past ook bij Puratos. Maar het behoud van het erfgoed en de traditie van het Franse bakken is de belangrijkste reden voor de overname. Pierre Tossut, CEO van Puratos: “Het erfgoed van École Bellouet Conseil is een schat die wij met eerbetoon willen voortzetten, en wij zetten ons in om de uitmuntendheid van de school te behouden. Dankzij ons wereldwijde bereik kunnen we de kunst van de Franse patisserie en viennoiserie naar professionals over de hele wereld brengen.” 

Oprichter en directeur Perruchon heeft vertrouwen in Puratos als overnamepartner: “Zij gaan ons rijke erfgoed beschermen en brengen tegelijkertijd nieuwe energie en innovatie.” École Bellouet Conseil blijft onafhankelijk van Puratos opereren en Perruchon blijft actief betrokken bij de school.

Nieuwsbrief
Geen nieuws meer missen van Bakkers in bedrijf? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste nieuws in je mailbak.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?