Puratos en Beko introduceren ‘Rijck & Eerlijck’

21 september 2015

UTRECHT - Beko Nederland en Puratos zetten met de lancering van ‘Rijck & Eerlijck’ een smaakvolle, e-nummer- en lactosevrije productlijn op de Nederlandse ambachtelijke markt. De lijn bestaat uit zes producten: vier broodverbetermiddelen (voor wit, bruin, klein- en vruchtenbrood) en twee meergranenmixen (licht en donker). Op 21 en 22 september worden de producten tijdens de Beko Najaarsdagen geïntroduceerd.

  • ‘Rijck & Eerlijck’
  • ‘Rijck & Eerlijck’ stelt ambachtelijke bakkers in staat om smaakvol brood zonder e-nummers en lactosevrij aan te kunnen bieden, stelt Marlies Bergers, General Manager van Puratos Nederland. “Uiteraard kan er ook rustiek brood mee worden gebakken, maar het idee achter ‘Rijck & Eerlijck’ is om de ambachtelijke bakker het verschil te kunnen laten maken met zijn ‘dagelijks brood’, waar uiteindelijk de bakker nog altijd het meeste van verkoopt. En dat verschil komt nog meer tot zijn recht doordat er desem is toegevoegd aan een aantal producten.”
  • Consument
  • “De consument houdt zich steeds meer bezig met wat hij eet, wat er in zijn voeding zit en of dat wel gezond is”, concludeert Bergers. “Brood behoort tot de dagelijkse voeding, waarbij een gezond imago onontbeerlijk is. Door producten aan te bieden die hierop aansluiten, helpen we de ambachtelijke bakker ook de kritische consument te overtuigen.”  Beko Nederland ziet de vraag naar dergelijke producten ook groeien. “Deze lijn is exclusief voor Beko Nederland en dus ook voor het ambacht, iets wat bij Beko Nederland hoog in het vaandel staat. Daarnaast onderscheiden deze producten zich ook in smaak en malsheid door toevoeging van desem, de belangrijkste karakteristieken van brood waarop de bakker door de consument beoordeeld wordt.”

Altijd op de hoogte blijven?