Puratos en Beko introduceren ‘Rijck & Eerlijck’

Rijck en Eerlijck concept beeld

UTRECHT - Beko Nederland en Puratos zetten met de lancering van ‘Rijck & Eerlijck’ een smaakvolle, e-nummer- en lactosevrije productlijn op de Nederlandse ambachtelijke markt. De lijn bestaat uit zes producten: vier broodverbetermiddelen (voor wit, bruin, klein- en vruchtenbrood) en twee meergranenmixen (licht en donker). Op 21 en 22 september worden de producten tijdens de Beko Najaarsdagen geïntroduceerd.

  • ‘Rijck & Eerlijck’
  • ‘Rijck & Eerlijck’ stelt ambachtelijke bakkers in staat om smaakvol brood zonder e-nummers en lactosevrij aan te kunnen bieden, stelt Marlies Bergers, General Manager van Puratos Nederland. “Uiteraard kan er ook rustiek brood mee worden gebakken, maar het idee achter ‘Rijck & Eerlijck’ is om de ambachtelijke bakker het verschil te kunnen laten maken met zijn ‘dagelijks brood’, waar uiteindelijk de bakker nog altijd het meeste van verkoopt. En dat verschil komt nog meer tot zijn recht doordat er desem is toegevoegd aan een aantal producten.”
  • Consument
  • “De consument houdt zich steeds meer bezig met wat hij eet, wat er in zijn voeding zit en of dat wel gezond is”, concludeert Bergers. “Brood behoort tot de dagelijkse voeding, waarbij een gezond imago onontbeerlijk is. Door producten aan te bieden die hierop aansluiten, helpen we de ambachtelijke bakker ook de kritische consument te overtuigen.”  Beko Nederland ziet de vraag naar dergelijke producten ook groeien. “Deze lijn is exclusief voor Beko Nederland en dus ook voor het ambacht, iets wat bij Beko Nederland hoog in het vaandel staat. Daarnaast onderscheiden deze producten zich ook in smaak en malsheid door toevoeging van desem, de belangrijkste karakteristieken van brood waarop de bakker door de consument beoordeeld wordt.”
Lees ook
Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Wie bakkerij Mama van bakker Karel Goudsblom binnenstapt, staat ook meteen in de ruimte waar het deeg wordt gedraaid en de broden worden gebakken. De bakker in Zwanenburg is van huis uit beeldend kunstenaar. De visie die hij als kunstenaar heeft zet hij ook door in zijn bakkerij. “Mensen verbinden, dat is en blijft mijn voornaamste drijfveer.”

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) is er voor bakkers, ondernemers en bakkerijmedewerkers. Daarom is de stichting uiteraard present op de aankomende editie van Bakkersvak in Gorinchem op 1, 2 en 3 maart aanstaande. Net als voorgaande jaren deelt de SAB een stand met de NBA en de NBOV. Kom je langs?

‘Ik speel een spelletje met het deeg’

‘Ik speel een spelletje met het deeg’

Lisette Noij (21) heeft de bakkersopleiding op het ROC Nijmegen afgerond en is daarna direct begonnen als broodbakker bij het bedrijf van Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. “Het is steeds een uitdaging om mezelf te verbeteren.”

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...