Puratos en Beko introduceren ‘Rijck & Eerlijck’

Rijck en Eerlijck concept beeld

UTRECHT - Beko Nederland en Puratos zetten met de lancering van ‘Rijck & Eerlijck’ een smaakvolle, e-nummer- en lactosevrije productlijn op de Nederlandse ambachtelijke markt. De lijn bestaat uit zes producten: vier broodverbetermiddelen (voor wit, bruin, klein- en vruchtenbrood) en twee meergranenmixen (licht en donker). Op 21 en 22 september worden de producten tijdens de Beko Najaarsdagen geïntroduceerd.

  • ‘Rijck & Eerlijck’
  • ‘Rijck & Eerlijck’ stelt ambachtelijke bakkers in staat om smaakvol brood zonder e-nummers en lactosevrij aan te kunnen bieden, stelt Marlies Bergers, General Manager van Puratos Nederland. “Uiteraard kan er ook rustiek brood mee worden gebakken, maar het idee achter ‘Rijck & Eerlijck’ is om de ambachtelijke bakker het verschil te kunnen laten maken met zijn ‘dagelijks brood’, waar uiteindelijk de bakker nog altijd het meeste van verkoopt. En dat verschil komt nog meer tot zijn recht doordat er desem is toegevoegd aan een aantal producten.”
  • Consument
  • “De consument houdt zich steeds meer bezig met wat hij eet, wat er in zijn voeding zit en of dat wel gezond is”, concludeert Bergers. “Brood behoort tot de dagelijkse voeding, waarbij een gezond imago onontbeerlijk is. Door producten aan te bieden die hierop aansluiten, helpen we de ambachtelijke bakker ook de kritische consument te overtuigen.”  Beko Nederland ziet de vraag naar dergelijke producten ook groeien. “Deze lijn is exclusief voor Beko Nederland en dus ook voor het ambacht, iets wat bij Beko Nederland hoog in het vaandel staat. Daarnaast onderscheiden deze producten zich ook in smaak en malsheid door toevoeging van desem, de belangrijkste karakteristieken van brood waarop de bakker door de consument beoordeeld wordt.”
Lees ook
Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Vanwege de coronacrisis gaat de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje niet door. Dat maakt de Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekend.

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Bakker Gerard Hardeman van biologische bakkerij Gerard en Suus zoekt naar een goede methode om meer zuurstof toe te voegen aan leidingwater. In zijn ervaring zorgt het gebruik van zuurstofrijk water bij het brood bakken voor beter deeg en smaakvol brood. Wie experimenteert met hem mee?

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...