Programma Fi Europe bekend

De beurs ‘Food ingredients Europe & natural ingredients’ vindt dit jaar plaats van 3 tot 5 december in het Parc des Expositions, Nord Villepinte in Parijs. Op de beurs zijn vooraanstaande ingrediëntproducenten vertegenwoordigd, waaronder Kerry, Cargill, Naturex, Barry Callebaut en FrieslandCampina.

Thema’s

De organisatie verwacht meer dan 27.000 bezoekers. Op dit moment zijn er meer dan 1.700 standhouders bekend, afkomstig uit meer dan 135 landen. De expositieruimte is meer dan 80.000 m2. De beurs brengt productontwikkelaars, beslissingsbevoegden, vertegenwoordigers van grote bedrijven en inkopers in contact met elkaar. De thema’s die dit jaar in de schijnwerper staan zijn ‘clean label’, ‘Reduction & reformulation’, ‘healthy and functional’ en ‘plant-derived ingredients’.

Naast de stands van bedrijven zijn  er ook paviljoens ingericht naar land en thema. Zo staan er Chinese en ‘Natural Ingredients’ paviljoens op de beurs. Dit maakt het voor bezoekers makkelijker om gericht te zoeken naar een ingrediënt of idee waar zij meer informatie over willen. Het ‘Expo FoodTec’ paviljoen richt zich op het verwerken en verpakken van ingrediënten. De ‘Tasting Bar’ biedt bezoekers de kans om producten van alle standhouders te proeven.

Conferenties

Tijdens de beurs staan er, naast de reguliere stands, een aantal activiteiten op het programma. Zo zijn er gratis presentaties, bijvoorbeeld over de trends in de branche en over de kwaliteit en veiligheid van voedselverwerking. Ook organiseert ProVeg International een ‘Plant-based Experience’ met kookshows, proefsessies en paneldiscussies. Op 3 en 4 december vindt de (betaalde) Fi conferentie plaats. Tijdens de conferentie zijn de presentaties van experts, discussies en workshops gericht op de uitdagingen en kansen die de komende jaren ontstaan in de voedsel- en drankenindustrie.

Op de Future of Nutrition Summit vertellen onafhankelijke denkers, startups en pioniers over hun ervaringen en inzichten. De Womens’ Networking Breakfast en Food Evolution Breakfast zijn ook een moment om te discussiëren en netwerken. De organisatie reikt de Fi Innovation prijs uit aan een bedrijf of organisatie dat vernieuwende producten levert in de ingrediëntenindustrie. De Startup Innovation Challenge laat de innovaties van kleine startups zien, die anders ondergesneeuwd kunnen raken tussen de grote bedrijven.

Alle informatie is te vinden op de website. Anko Reizen organiseert een reis naar deze internationale voedingsbeurs. Kijk hier voor meer informatie.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar maart 2023

Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar maart 2023

De komende editie van Bakkersvak & IJs-Vak die gepland staat op 16, 17 en 18 oktober 2022 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 5, 6 & 7 maart 2023 op verzoek van de overgrote meerderheid van de ingeschreven exposanten. Dat laat de organisatie weten.

Organisatie Empack 2022 kijkt terug op geslaagde editie

Organisatie Empack 2022 kijkt terug op geslaagde editie

Ruim 250 exposanten presenteerden zich op Empack 2022 aan 5.500 bezoekers in Evenementenhal Gorinchem. De organisator Easyfairs noemt het een geslaagde editie. Netwerken was de hoofdmoot en de kennissessies werden goed bezocht.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief