Programma Bakkersvak 2019 definitief

Bakkersvak 2019_foto Easyfairs

Het programma voor Bakkersvak 2019 is definitief. Organisator Easyfairs heeft dit jaar een uitgebreider programma opgezet in samenwerking met haar partners. Hierdoor zijn er meer workshops, demo’s en lezingen dan ooit. Er is een Belevenisplein, een Open Bakkerij, een Grondstoffentheater, een café Onderneem, een Inspiratorium en een IJsplein.

“We hebben het programma op de schop genomen. Mede door de verlenging van twee naar drie beursdagen, kregen we de unieke kans om meer activiteiten aan te bieden. Maar we willen vooral onze bezoeker aan de hand van een omvangrijk programma een ‘visit the future-beleving’ bieden. En daarbij hebben we een programma samengesteld voor de bakker van nu én die van morgen. Oftewel; of je nog maar net in het vak zit of er al jaren in thuis bent. Op Bakkersvak vinden bezoekers een programma met vooruitstrevende thema’s en sprekers die hen praktische handvaten bieden om de komen jaren hun vak succesvol tegemoet te gaan”, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak.

Belevenisplein en de Open Bakkerij

Op het Belevenisplein worden in samenwerking met het Bakery Institute, het Boulangerieteam en het Nederlands Patisserie Team verschillende demonstraties van ’s Nederlands beste boulangers en patissiers gegeven. Tijdens deze editie staat het thema Guilty Pleasures centraal. Op dit plein vindt maandag 11 maart ook de twintigste editie van de Dutch Pastry Award plaats, waarbij de kandidaten strijden om het aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

In de Open Bakkerij (een initiatief van het Bakery Institute) maken bezoekers kennis met de nieuwe generatie bakkers door de inspirerende verhalen van oud-studenten. De Open Bakkerij wordt alle beursdagen gerund door deze oud-studenten die in het dagelijks leven werkzaam zijn in zowel nieuwe bedrijven als bestaande (familie)bedrijven. Bezoekers kunnen hier in gesprek met deze nieuwe generatie bakkers over hun motivaties en ambities.

Het Grondstoffentheater

In het nieuwe Grondstoffentheater dat in samenwerking met Bakkers in Bedrijf is gelanceerd, geven vakexperts praktische tips over het gebruik van specifieke grondstoffen. Aan het woord komen onder andere Ineke Berentschot (auteur van het boek ‘Nachtbrood’ over haar zoektocht naar goed brood), Carlo Midiri (Callebaut-ambassadeur en lid van het Nederlands Patisserie Team) en Karl de Smedt (Puratos) over de nieuwe toekomst van desem.

Café Onderneem

In café Onderneem worden niet alleen de mooie aspecten van het ondernemerschap belicht, maar gaan ervaren sprekers ook dieper in op de uitdagingen die de ondernemer tegenkomt. Vraagstukken die aan bod komen: Hoe speel je écht in op de huidige consumententrends? Wat zijn de trends überhaupt? Is online marketing echt nodig? En hoe zit het nu eigenlijk met duurzaamheid? Een greep uit de sprekers: Rabobank, WP Haton, NBC, NVB, Peelpioneers, Manytastes en True Price. “Er staat een sterk programma met gerenommeerde sprekers. Daarnaast is de gave inrichting van dit café ook het benoemen en het bezoeken waard”, aldus Visser.

De Gouden IJsspatel

Een primeur op Bakkersvak is de prestigieuze IJsVak-wedstrijd ‘de Gouden IJsspatel’ op dinsdag 12 maart. Deze wedstrijd wordt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum voor het eerst op de beurs op het IJsplein gehouden. Tijdens deze wedstrijd wordt ontdekt wie zichzelf de beste ijsmaker van Nederland mag noemen.

Het definitieve programma van Bakkersvak inclusief sprekers, tijden en locaties is te vinden op www.bakkersvak.nl. Na het succes van vorig jaar is Bakkersvak in 2019 opnieuw te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A27 en A15. Bakkersvak is op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.bakkersvak.nl.

Lees ook
Een goeie bakker. De bedrijfsgeschiedenis van Van der Meer & Schoep brood en banket

Een goeie bakker. De bedrijfsgeschiedenis van Van der Meer & Schoep brood en banket

In dit prachtig vormgegeven koffietafelboek beschrijft Aad Koster de geschiedenis van het bedrijf Van der Meer & Schoep van het prille begin in 1886 tot de jaren ’70 van de vorige eeuw. Aad Koster schrijft dit impliciet als een ‘in memoriam’ voor zijn vader, Mellius Koster.

Wat mag je als bakker zeggen over volkoren?

Wat mag je als bakker zeggen over volkoren?

Welke mogelijkheden heb je als bakker om volkorenbrood te promoten? Je mag niet zomaar alles over de gezondheidseffecten van volkoren beweren.

Beko lanceert de focaccia bundel

Beko lanceert de focaccia bundel

De focaccia is een veelzijdig product waarmee de bakker goed kan inspelen op nieuwe consumenten gewoontes. Daarom presenteert Beko de focaccia bundel. Deze bundel bevat 21 recepten, van zoet tot hartig en van basic tot exclusief. Door te spelen met formaat, vorm en smaak kan de bakker eindeloos variëren.

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...