Programma Bakkersvak 2019 definitief

Bakkersvak 2019_foto Easyfairs

Het programma voor Bakkersvak 2019 is definitief. Organisator Easyfairs heeft dit jaar een uitgebreider programma opgezet in samenwerking met haar partners. Hierdoor zijn er meer workshops, demo’s en lezingen dan ooit. Er is een Belevenisplein, een Open Bakkerij, een Grondstoffentheater, een café Onderneem, een Inspiratorium en een IJsplein.

“We hebben het programma op de schop genomen. Mede door de verlenging van twee naar drie beursdagen, kregen we de unieke kans om meer activiteiten aan te bieden. Maar we willen vooral onze bezoeker aan de hand van een omvangrijk programma een ‘visit the future-beleving’ bieden. En daarbij hebben we een programma samengesteld voor de bakker van nu én die van morgen. Oftewel; of je nog maar net in het vak zit of er al jaren in thuis bent. Op Bakkersvak vinden bezoekers een programma met vooruitstrevende thema’s en sprekers die hen praktische handvaten bieden om de komen jaren hun vak succesvol tegemoet te gaan”, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak.

Belevenisplein en de Open Bakkerij

Op het Belevenisplein worden in samenwerking met het Bakery Institute, het Boulangerieteam en het Nederlands Patisserie Team verschillende demonstraties van ’s Nederlands beste boulangers en patissiers gegeven. Tijdens deze editie staat het thema Guilty Pleasures centraal. Op dit plein vindt maandag 11 maart ook de twintigste editie van de Dutch Pastry Award plaats, waarbij de kandidaten strijden om het aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

In de Open Bakkerij (een initiatief van het Bakery Institute) maken bezoekers kennis met de nieuwe generatie bakkers door de inspirerende verhalen van oud-studenten. De Open Bakkerij wordt alle beursdagen gerund door deze oud-studenten die in het dagelijks leven werkzaam zijn in zowel nieuwe bedrijven als bestaande (familie)bedrijven. Bezoekers kunnen hier in gesprek met deze nieuwe generatie bakkers over hun motivaties en ambities.

Het Grondstoffentheater

In het nieuwe Grondstoffentheater dat in samenwerking met Bakkers in Bedrijf is gelanceerd, geven vakexperts praktische tips over het gebruik van specifieke grondstoffen. Aan het woord komen onder andere Ineke Berentschot (auteur van het boek ‘Nachtbrood’ over haar zoektocht naar goed brood), Carlo Midiri (Callebaut-ambassadeur en lid van het Nederlands Patisserie Team) en Karl de Smedt (Puratos) over de nieuwe toekomst van desem.

Café Onderneem

In café Onderneem worden niet alleen de mooie aspecten van het ondernemerschap belicht, maar gaan ervaren sprekers ook dieper in op de uitdagingen die de ondernemer tegenkomt. Vraagstukken die aan bod komen: Hoe speel je écht in op de huidige consumententrends? Wat zijn de trends überhaupt? Is online marketing echt nodig? En hoe zit het nu eigenlijk met duurzaamheid? Een greep uit de sprekers: Rabobank, WP Haton, NBC, NVB, Peelpioneers, Manytastes en True Price. “Er staat een sterk programma met gerenommeerde sprekers. Daarnaast is de gave inrichting van dit café ook het benoemen en het bezoeken waard”, aldus Visser.

De Gouden IJsspatel

Een primeur op Bakkersvak is de prestigieuze IJsVak-wedstrijd ‘de Gouden IJsspatel’ op dinsdag 12 maart. Deze wedstrijd wordt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum voor het eerst op de beurs op het IJsplein gehouden. Tijdens deze wedstrijd wordt ontdekt wie zichzelf de beste ijsmaker van Nederland mag noemen.

Het definitieve programma van Bakkersvak inclusief sprekers, tijden en locaties is te vinden op www.bakkersvak.nl. Na het succes van vorig jaar is Bakkersvak in 2019 opnieuw te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A27 en A15. Bakkersvak is op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.bakkersvak.nl.

Lees ook
Nieuwe CAO Bakkersbedrijf

Nieuwe CAO Bakkersbedrijf

De partijen NVB, NBOV, CNV Vakmensen én FNV bereikten 6 mei 2019 overeenstemming over een nieuwe CAO Bakkersbedrijf. De cao omvat afspraken over looptijd, loonaanpassingen en opdrachten voor een viertal werkgroepen.

Tekort aan banketbakkers? Geen probleem!

Tekort aan banketbakkers? Geen probleem!

De eigenaars van Bakkerij Kees Gutter waren dringend op zoek naar een extra banketbakker. Toen ze geen geschikte kandidaat vonden, besloten ze eigen personeel op te leiden, in samenwerking met een vakdocent van Bakery Institute.

Laagdrempelige patisserie voor de bakker

Laagdrempelige patisserie voor de bakker

Callebaut’s nieuwste ambassadeur Carlo Midiri is tevens lid van het Nederlands Patisserie Team. In samenwerking met Callebaut en Mona Lisa, ontwikkelde hij een nieuw concept, genaamd ‘Laagdrempelige Patisserie’.

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.