Professionals en thuisbakkers ontmoeten elkaar op Cake & Bake Experience

1 april 2019

De afgelopen jaren puilden de stands op de consumentenbeurzen uit van het marsepein en de bakmixen, maar dit jaar was er veel meer variatie in het aanbod. Ook aan de demonstraties was de verandering te zien: er werden onder meer spekkoeken, Amsterdamse koggetjes, en Turkse notentaarten gebakken. Er waren workshops chocolade, bonbons en macarons. En de drukste stand was misschien wel van Bakken met Niels. Bakker Niels van Til uit Zwolle geeft de slof en rondo een nieuw leven en verkoopt boeken en bakvormen om dat te stimuleren.

Meesters op de beurs

Niet alleen bij Niels, maar ook op andere plekken raakten de wereld van de professionele en de thuisbakker elkaar tijdens de Cake & Bake Experience. Zo gaf meester patissier Hidde de Brabander een demonstratie van een taartje met frambozen en pure chocolade. “Het is een mooie beurs met enthousiaste bezoekers die met veel plezier bakken.” Ook Meester boulanger Hiljo Hillebrand ontmoette veel geïnteresseerde thuisbakkers. Hiljo bakte zaterdag op de stand van Bakkerijwereld brood en bolletjes. “Door de vragen die sommigen stellen, merk je dat ze er echt veel mee bezig zijn. Dat vind ik heel leuk om te merken.” Hans Spitsbaard, winnaar van Heel Holland Bakt in 2017 en inmiddels medewerker bij Patisserie de Rouw in Vught, leerde op beide beursdagen verschillende groepen bezoekers werken met chocolade en macarons maken. En last but not least presenteerde en demonstreerde Jeroen Goossens twee dagen lang zijn kunsten. Hij liet de bezoekers kennismaken met talloze soorten bereidingen en vulde met producten zoals Choux Beatrice, Sotavento en Black Crown de standaard naast zijn theater zodat de bezoekers zich konden vergapen aan de kunstwerken.

Ondanks al deze nieuwe ontwikkelingen op thuisbakgebied draaide de beurs uiteraard nog wel voor een groot deel om gedecoreerde taarten. De toppers uit de decoratiewereld ontbraken dan ook niet. Twee dagen lang vertoonden binnen- en buitenlandse toppers zoals Dirk Luchtmeijer, Etty van Urk en Berna Garcia hun kunsten. En op zondag werden de prijzen verdeeld onder de deelnemers aan de Holland Sugar Art Show.

Altijd op de hoogte blijven?