Prijzen en netwerken tijdens Gastvrij Rotterdam Special

24 september 2020
Foto: Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam verliep dit jaar anders dan normaal. Vanwege de coronamaatregelen geen fysieke beurs, maar een netwerkbijeenkomst op 22 se[tember. Tijdens deze Gastvrij Rotterdam Special werden er prijzen uitgereikt en werd er vooruit gekeken op de toekomst van de beurs en de horecabranche. 

In Ahoy kwamen op 22 september zo’n 250 gasten bijeen voor Gastvrij Rotterdam Special. Founding partners, sponsoren en exposanten troffen elkaar op gepaste afstand voor een podiumprogramma.

Blik op de toekomst

Managing director van de beurs, Robert Melaard en Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, wierpen samen een blik op de toekomst van de beurs en de horecabranche. Melaard: "De afgelopen maanden is eens te meer gebleken hoe belangrijk persoonlijk contact is en hoezeer we dat allemaal gemist hebben. Het is geweldig om te zien hoe veerkrachtig de branche is en hoe groot de wens om te ondernemen en elkaar te ontmoeten. We kijken er nu al naar uit om volgend jaar september weer 500 exposanten en ruim 16.000 vakbezoekers op Gastvrij Rotterdam te kunnen ontvangen."

Willemsen: "Het is ongelooflijk wat wij als branche momenteel te doorstaan hebben. De kennelijke wispelturigheid die aan alle maatregelen ten grondslag ligt, heeft een enorme impact. Wij moeten continu 'de handen uit de mouwen steken’. Dat kunnen we ook; niet alleen in Rotterdam. Wij als branche zijn graag gastvrij. Laat ons dat gewoon blijven doen.”

Prijzen

Tijdens Gastvrij Rotterdam Special werden er verschillende prijzen uitgereikt. Allereest riep een vakjury van horeca- en wijnprofessionals Magda van der Rijst uit tot Wijnvrouw van het Jaar 2020.  

Daarnaast vond de uitreiking van de Gaia Green Awards plaats. Deze prijs gaat naar horecabedrijven in Nederland en België die een voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid. De volgende winnaars gingen met deze belangrijke duurzaamheidsprijs naar huis:

  • Hotels - Stayokay (Bergen op Zoom)
  • Restaurants - Veggies on Fire (Den Haag)
  • Strandpaviljoens - Beachclub Birds (Den Haag)
  • Publieksprijs - Noorderlicht (Amsterdam)
  • Falco Eleonora Award - Beachclub Birds (Den Haag)

Culinaire omlijsting

De netwerkbijeenkomst werd culinair omlijst met gerechten van tien top chefs uit het Dutch Mission Project van The Best Chef Awards. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Makro Nederland en verzorgd door Arnout van der Kolk (Restaurant C), Dennis Huwaë (Daalder), Gijs Hoevenaars (De Lindehof), Jermain de Rozario (De Rozario), Randy Karman (The White Room), Thomas Diepersloot (Voltaire), Robert Poel (Voltaire), Tim Golsteijn (Bougainville), Zoë Jonker (Sal do Mar) en Jonathan Zandbergen (Merlet). 

Gastvrij Rotterdam 2021

In 2021 moet Gastvrij Rotterdam weer in de gebruikelijke vorm plaats vinden. De beurs voor horecaprofessionals staat gepland 20 tot en met 22 september 2021.

 

Altijd op de hoogte blijven?