Prijsuitreiking BakkersVakWedstrijden online

Bakkersvakwedstrijden 2020

Foto BakkersVakWedstrijden

Het bestuur van BakkersVakWedstrijden geeft te kennen dat de BakkersVakWedstrijden 2020 doorgaan. Uiteraard met het voorbehoud dat zij zich kunnen blijven houden aan de in november geldende corona-maatregelen. Het bestuur houdt dus een kleine ‘slag om de arm’. Op dit moment zijn zij ervan overtuigd dat de veiligheid van deelnemers, juryleden en medewerkers geborgd kan worden en dat kan worden voldaan aan de eisen zoals de overheid en RIVM die op dit moment opleggen.

Dat het dit jaar ‘anders dan anders’ zal zijn zal u niet verbazen. Overigens veranderen de keuringen zelf niet. De jury keurt op dinsdag 10 november in het Fries Congrescentrum in Drachten. Daar dienen de deelnemers ’s-middags ook de producten in te leveren, uiteraard ‘corona-proof’. Wat anders zal zijn is de prijsuitreiking. Het is immers niet mogelijk om de prijsuitreiking te laten plaatsvinden in het bijzijn van honderden belangstellenden.

Online prijsuitreiking 

Woensdag 11 november is er vanaf 17.00 uur een livestream te zien middels een link op de website van BakkersVakWedstrijden (www.bakkersvakwedstrijden.nl). Tijdens deze livestream zal Hanno Spanninga juryleden en bestuurders in een ‘talkshow-achtige setting’ interviewen. Er wordt aandacht besteed aan de categorieën waarin gekeurd is en de winnaars van de Top10 (de kampioen BakkersVakWedstrijden), de Banketbakkers TopVijf en het Talent van het Jaar worden tijdens die uitzending bekend gemaakt.

Commentaar juryleden

Nieuw dit jaar is dat er dinsdagavond tijdens de keuringen per categorie filmpjes gemaakt worden. Juryleden bespreken bijzonderheden van de ingezonden producten. Zij geven dus vakinhoudelijk commentaar. Deze filmpjes worden na afloop van de prijsuitreiking op de website van BakkersVakWedstrijden geplaatst.

Digitaal wedstrijdboekje

Omdat het bestuur pas later dit najaar zeker weet wat de wettelijke eisen in november zijn voor het organiseren van de wedstrijden, is besloten dit jaar het wedstrijdboekje niet te drukken en op te sturen. Daarom wordt vanaf eind september het wedstrijdboekje digitaal beschikbaar gesteld. Vooral om de mogelijkheid te hebben om op het laatste moment voorwaarden voor deelname aan de wedstijden nog aan te passen als dat nodig mocht zijn. Het kan noodzakelijk zijn dat met de deelnemers aan de wedstrijden andere afspraken gemaakt moeten worden. Dat kan nu eenmaal sneller en eenvoudiger in een digitaal document; zelfs tot vlak voor de wedstrijden.

Meedoen aan de wedstrijden

Het bestuur van BakkersVakWedstrijden wil in dit lastige corona-jaar brood- en banketbakkers in Nederland niet de kans ontnemen de kwaliteit van hun producten te laten beoordelen. Meedoen aan de BakkersVakWedstrijden helpt bakkend Nederland om de kwaliteit van ambachtelijk gemaakte producten te verbeteren. En ‘last but not least’, met de uitslag van de wedstrijden kan een (banket)bakker zich in zijn marktgebied profileren als ambachtsman en specialist. Meedoen loont altijd!

Lees ook
Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Elk bedrijf is verplicht om Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) te maken. Is het mogelijk om alle verplichtingen rondom de RI&E in je voordeel te laten werken? Daarvoor organiseren de Bakkerijsector en VBZ op 29 oktober de online bijeenkomst Veilig en gezond werken 2020.

Kinderboek campagne Brood. Goed Verhaal verschenen

Kinderboek campagne Brood. Goed Verhaal verschenen

In het kader van de EU campagne ‘brood, een goed verhaal’ verschijnt het speciale kinderboek Kolletje en Dirk. Het knotsgekke broodboek. Het boek is nu gratis te downloaden op brood.net en broodengezondheid.be.

Gouden Gard krijgt onderdeel boulangerie in 2021

Gouden Gard krijgt onderdeel boulangerie in 2021

Tot ieders spijt konden dit jaar de Talentenprijs en Gouden Gard niet doorgaan. Nu de datum ‘waarop het had moeten gebeuren’ voorbij is, kijken we vooruit naar 2021. Want op 12 oktober volgend jaar is er niet alleen een Talentenprijs en Gouden Gard Patisserie, maar staat ook de eerste Talentenprijs Boulangerie op het programma.

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...