Prijsuitreiking BakkersVakWedstrijden online

Bakkersvakwedstrijden 2020

Foto BakkersVakWedstrijden

Het bestuur van BakkersVakWedstrijden geeft te kennen dat de BakkersVakWedstrijden 2020 doorgaan. Uiteraard met het voorbehoud dat zij zich kunnen blijven houden aan de in november geldende corona-maatregelen. Het bestuur houdt dus een kleine ‘slag om de arm’. Op dit moment zijn zij ervan overtuigd dat de veiligheid van deelnemers, juryleden en medewerkers geborgd kan worden en dat kan worden voldaan aan de eisen zoals de overheid en RIVM die op dit moment opleggen.

Dat het dit jaar ‘anders dan anders’ zal zijn zal u niet verbazen. Overigens veranderen de keuringen zelf niet. De jury keurt op dinsdag 10 november in het Fries Congrescentrum in Drachten. Daar dienen de deelnemers ’s-middags ook de producten in te leveren, uiteraard ‘corona-proof’. Wat anders zal zijn is de prijsuitreiking. Het is immers niet mogelijk om de prijsuitreiking te laten plaatsvinden in het bijzijn van honderden belangstellenden.

Online prijsuitreiking 

Woensdag 11 november is er vanaf 17.00 uur een livestream te zien middels een link op de website van BakkersVakWedstrijden (www.bakkersvakwedstrijden.nl). Tijdens deze livestream zal Hanno Spanninga juryleden en bestuurders in een ‘talkshow-achtige setting’ interviewen. Er wordt aandacht besteed aan de categorieën waarin gekeurd is en de winnaars van de Top10 (de kampioen BakkersVakWedstrijden), de Banketbakkers TopVijf en het Talent van het Jaar worden tijdens die uitzending bekend gemaakt.

Commentaar juryleden

Nieuw dit jaar is dat er dinsdagavond tijdens de keuringen per categorie filmpjes gemaakt worden. Juryleden bespreken bijzonderheden van de ingezonden producten. Zij geven dus vakinhoudelijk commentaar. Deze filmpjes worden na afloop van de prijsuitreiking op de website van BakkersVakWedstrijden geplaatst.

Digitaal wedstrijdboekje

Omdat het bestuur pas later dit najaar zeker weet wat de wettelijke eisen in november zijn voor het organiseren van de wedstrijden, is besloten dit jaar het wedstrijdboekje niet te drukken en op te sturen. Daarom wordt vanaf eind september het wedstrijdboekje digitaal beschikbaar gesteld. Vooral om de mogelijkheid te hebben om op het laatste moment voorwaarden voor deelname aan de wedstijden nog aan te passen als dat nodig mocht zijn. Het kan noodzakelijk zijn dat met de deelnemers aan de wedstrijden andere afspraken gemaakt moeten worden. Dat kan nu eenmaal sneller en eenvoudiger in een digitaal document; zelfs tot vlak voor de wedstrijden.

Meedoen aan de wedstrijden

Het bestuur van BakkersVakWedstrijden wil in dit lastige corona-jaar brood- en banketbakkers in Nederland niet de kans ontnemen de kwaliteit van hun producten te laten beoordelen. Meedoen aan de BakkersVakWedstrijden helpt bakkend Nederland om de kwaliteit van ambachtelijk gemaakte producten te verbeteren. En ‘last but not least’, met de uitslag van de wedstrijden kan een (banket)bakker zich in zijn marktgebied profileren als ambachtsman en specialist. Meedoen loont altijd!

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Bakkerij Lex Brakenhoff zoekt nieuwe eigenaar

Bakkerij Lex Brakenhoff zoekt nieuwe eigenaar

De familie Brakenhoff van Bakkerij Lex Brakenhoff in Assendelft is op zoek naar een nieuwe eigenaar voor de bakkerij. Vanwege persoonlijke omstandigheden, prijsstijgingen en hoge personeelskosten is het voor bakker Lex Brakenhoff en zijn familie niet meer haalbaar om de zaak te draaien. Begin deze week deelde de bakker zijn verhaal op Facebook.

Mono-PE met barrière steeds meer mainstream

Mono-PE met barrière steeds meer mainstream

De circulaire economie schrijdt voort. Een van de stappen daarin is de ontwikkeling van barrièreverpakkingen voor voedingsmiddelen, gemaakt van monokunststoffen in plaats van laminaten van verschillende kunststoffen.

Bakkers in de media | Week 11-2023

Bakkers in de media | Week 11-2023

Nieuwe graandeal met Rusland, Nederlandse broodconsumptie zit weer in de lift en een interview met de 16-jarige winnares van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.