Predicaat Hofleverancier voor bakkerij De Lekkerbek in Maastricht

7 april 2022

Bakkerij De Lekkerbek in Maastricht ontving het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Woensdag 6 april overhandigde gouverneur Roemer de oorkonde die bij het predicaat hoort aan de eigenaars.

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt. Bakkerij De Lekkerbek is de eerste bakker in de gemeente Maastricht die de titel mag voeren. De bakkerij werd opgericht in 1921 en bestaat inmiddels al 101 jaar. Vanwege corona werd het predicaat een jaar na het jubileum uitgereikt.

Emile Roemer: “Bijzonder is de ontstaansgeschiedenis van dit bedrijf. Met twee vrouwen aan de basis werd in 1921 de kiem gelegd voor een bedrijf dat inmiddels al 101 jaar bestaat, en is uitgegroeid tot een bakker met naam en faam. Van harte gefeliciteerd!”

Bron: Limburg.nl

Altijd op de hoogte blijven?