Predicaat Hofleverancier voor Bakkerij Koopmans

8 december 2017

Ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan heeft Bakkerij Koopmans uit Tubbergen het predicaat Hofleverancier ontvangen. Het wapenschild dat bij dit predicaat behoort, werd overhandigd tijdens de officiële receptie op 6 december 2017.

Het koninklijk Wapen met de tekst “Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier” wordt toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die minimaal honderd jaar bestaan, een zeer belangrijke plaats innemen in hun regio en zich onderscheiden door kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit. De bestuurders van het bedrijf en de onderneming zelf moeten van onbesproken gedrag zijn. Daarnaast moet de ontstaansdatum met documenten worden onderbouwd. Bakkerij Koopmans behoort hiermee tot zo’n 450 Nederlandse ondernemingen die het predicaat dragen.

Twee eeuwen ‘Derksbakker’ in Tubbergen

Bakkerij Koopmans is inmiddels 200 jaar een gevestigde onderneming in de gemeente Tubbergen. De officiële stukken dateren van 6 december 1817. De naam Derksbakker is afkomstig van de oprichter Derk Koopmans, hij legde de basis van het ambachtelijke bedrijf. Bakkerij Koopmans is een van de weinige familiebedrijven in Twente die met zes generaties geschiedenis kan schrijven.

Het bedrijf behoort tot de top van de Nederlandse bakkerijsector. Herbert Koopmans is de huidige eigenaar en de zesde generatie Koopmans. Hij is een erkend vakman en heeft het bedrijf de afgelopen jaren, samen met zijn vrouw Marieke, ouders en bevlogen team van medewerkers, verder geprofessionaliseerd.

Met liefde, passie en de beste ingrediënten

“Wij nemen tijd voor onze producten en laten smaken op een heerlijke manier samenkomen. Dagelijks wordt alles in onze bakkerij en chocolaterie met liefde, passie en de beste ingrediënten vervaardigd. Deze bijzondere mijlpaal van 200 jaar Koopmans kun je alleen bereiken met liefde voor het vak, goed ondernemerschap, op het juiste moment keuzes maken en continu je doel voor ogen houden en bijstellen.” zegt Herbert Koopmans.

“Het toekennen van het predicaat maakt ons allen zeer trots en is de kroon op ons werk. Je ontvangt het niet zomaar, we hebben er veel voor moeten doen en aanleveren. Bijzondere dank aan de gemeente Tubbergen en Martin Paus die ons gedurende het proces hebben ondersteund. Samen met onze gewaardeerde klanten gaan we in 2018 uitgebreid stilstaan bij deze mijlpaal.”

 

Altijd op de hoogte blijven?